>> Home // Comarca, Notícies, Societat // Primers actes a l’entorn del 8 de març a Vilanova del Camí

Primers actes a l’entorn del 8 de març a Vilanova del Camí

Dia de la Dona 2014 agenda 8 de març 2Avui arrenquen els actes del programa de celebració del Dia Internacional de les dones que organitzen grups de dones i entitats culturals de l’Anoia  coordinades des de la Mancomunitat de la conca d’Òdena (Micod). Exposicions, xerrades, presentacions literàries, concursos… Un any més el programa compta amb una amplia oferta d’activitats per tal de sensibilitzar la població davant la discriminació de gènere i la promoció de les dones per a una igualtat real i efectiva.

A Vilanova del Camí el primer dels actes programats és una xerrada contra la reforma de l’avortament”. Amb el lema “Les dones parim, les dones decidim” l’Agrupació del PSC de Vilanova del Camí ha preparat aquest acte que comptarà amb la ponència de la Secretària de Justícia del PSC, Lídia Santos. Serà aquest dimecres a les 7 de la tarda, a la seu de l’agrupació local, al carrer Jaume Balmes, 38 de Vilanova del Camí.

Divendres, l’Associació de la Dona Vilanovina farà entrega dels premis del 6è concurs de poesia que enguany porta per lema “La consciència de les dones”. Com és costum, el lliurament de premis tindrà lloc en el decurs d’un sopar que es farà a l’Escola Marta Mata i que estarà amenitzat pel grup Els girasols del casal de la gent gran de Vilanova del Camí.

Podeu adquirir els tiquets a la Granja Vilanova o fer la reserva al telèfon 93 806 00 61, abans de dimecres.

I per completar aquesta setmana de celebracions, a Vilanova del Camí, a l’entorn del Dia Internacional de la Dona Treballadora la Unión Cultural Extremeña Anoia ha anunciat una conferència per diumenge. Anirà a càrrec de la psicòloga Maria Inés Vidal i comptarà també amb les intervencions de la regidora vilanovina Francina Gabarró i la presidenta de l’Associació de la Dona Vilanovina, Lídia Tomàs. Serà diumenge, a les 12 del migdia, al local social de l’entitat, al carrer Rosari, 24 baixos de Vilanova del Camí.

12è concurs de fotografia de Dones amb Empenta

I l’associació Dones amb Empenta també se sumarà en la commemoració d’aquest any al moviment de rebuig a la llei contra l’avortament. L’entitat torna a convocar el concurs de fotografia “Com ens veiem les dones?” que enguany assoleix la dotzena edició amb un tema tan actual com és “Nosaltres i el dret a decidir”.

Dones amb Empenta reivindica enguany el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos. I a les bases del concurs ajuda a la reflexió amb les següents paraules: “La llibertat individual i col·lectiva que tant important és per a erigir una societat més democràtica, justa, respectuosa i plural trontolla. No és només un dret a decidir el que està amenaçat, sinó molts”. D’aquí que ens convidin a pensar, en plural, sobre nosaltres i els drets a decidir.

Aquesta convocatòria va adreçada a totes les dones, sense distinció d’edat ni de procedència. Tampoc no es requereix cap nivell professional. L’únic objectiu de l’organització és animar la participació de totes en una activitat ludicocultural que permeti a la dona expressar-se sobre el tema proposat a través d’un llenguatge artístic i a l’hora accessible.

S’accepten un màxim de 3 fotografies per persona i s’aconsella format 20×30 cm, sobre suport de cartolina, sense marges. Al dors de cada fotografia hi ha de constar el títol i un pseudònim de l’autora. En un sobre a part, tancat, l’autora ha de tornar a posar el pseudònim, tot afegint les seves dades personals: nom i cognoms, adreça, e-mail i un telèfon de contacte.

La tècnica és lliure.

Les obres s’han de lliurar a l’atenció del 12è Concurs de fotografia “Com ens veiem les dones?”, al C/Clos, 42, 2n d’Igualada. El termini de lliurament és el 21 de març, aquest dia inclòs.

El dissabte 29 de març, a les 7 de la tarda es farà el lliurament de premis a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, a la mateixa vegada que s’inaugurarà l’exposició de les obres concursants.

El primer premi està dotat amb 100€, el segon amb 75€ i el tercer amb 50€.

Comparteix

Tags:

 

Copyright © 2009 vilanovainformacio.cat. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.