33 comerços vilanovins participen en una campanya per potenciar el comerç de proximitat

09 Jun 2014

Barris antics 2014 imatgeEl secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat, Carles Sala, va presentar a finals del mes de maig la  campanya conjunta per potenciar el comerç de proximitat i premiar els clients sota el lema “Comprar al barri té premi”. Aquesta és la quarta campanya que es duu a terme en aquest sentit i s’ha aconseguit ampliar el nombre de municipis participants fins a 23 (de tot Catalunya) i la col·laboració d’un total de 1.479 comerços.

Aquesta serà la segona edició en la que participa Vilanova del Camí  i en aquesta ocasió ha sumat la complicitat de 33 establiments locals, del Casc Antic i del Camp del Rei. L’Ajuntament aporta a la campanya, que es farà del 2 al 22 de juny arreu de Catalunya, 24 lots que consisteixen en una visita guiada pel Parc Fluvial i l’entorn natural de la serra de Collbàs, la visita a l’exposició de fòssils ubicada a Can Muscons, un DVD promocional del municipi i un àpat per a dos persones.

23 dels 24 lots seran sortejats entre els clients de cada un dels municipis participants a la campanya i el darrer lot es sortejarà entre els comerciants del municipi de Figueres.

A banda d’aquests lots (que ha preparat l’Ajuntament) es sortejarà un altre lot amb productes i serveis que han aportat els comerços locals adherits a la campanya. Un pack que guanyarà una persona de Vilanova del Camí, que hagi realitzat les seves compres en qualsevol dels establiments participants entre el 2 i el 22 de juny.

Promoció del comerç buit

Des de l’Ajuntament, amb la voluntat d’ocupar locals buits del municipi,  i així dinamitzar la zona comercial del casc antic, ha optat per habilitar un local del carrer Major, (concretament el número 54) com a centre de la campanya. El local, cedit gratuïtament pel seu propietari, servei com a sala d’exposició dels lots que es sortejaran arreu de Catalunya inclòs el de Vilanova del Camí. També s’ha muntat una petita exposició fotogràfica amb instantànies de la festa de l’edició de l’any passat que va aplegar més de 1500 persones.

Participació de les entitats comercials

El sorteig dels lots es farà dissabte 28 de juny en el decurs de la Festa del color i les tapes organitzada per l’Associació de comerciants del Mercat de Sant Hilari i de l’ACI.  Els paradistes del mercat oferiran al públic les seves tapes variades amb productes frescos de mercat i els comerços de l’ACI s’ocuparan de la part lúdica de la festa amb una mostra del comerç local, exhibicions i tallers. L’esdeveniment, que l’any passat va tenir molt bona acollida, acabarà amb una sessió de DJ que s’allargarà fins a la mitjanit.

La campanya “Barris antics: molt per descobrir, molt per oferir”  forma part de la Xarxa de Barris amb Projectes, dins el Pla de barris que impulsa la Generalitat de Catalunya, entre la qual es troba el municipi de Vilanova del Camí. L’any 2007 es va crear aquesta Xarxa de Barris amb Projectes per impulsar l’intercanvi d’experiències entre els ajuntaments que desenvolupessin un pla de barris. L’any 2009 es va posar en marxa la subxarxa de nuclis antics que va començar a treballar la dinamització del comerç de proximitat en tractar-se d’una prioritat compartida per tots aquests nuclis. L’objectiu és recuperar la centralitat comercial dels nuclis antics perquè tornin a ser el seu referent social.

Comprar al barri té premi

Des de l’any 2011 es fan les campanyes de barris antics i aquesta, que és la quarta, tindrà lloc entre el 2 i el 22 de juny en els municipis esmentats.  La Generalitat aporta el suport necessari per unificar la imatge de la campanya i fer-ne difusió. Les persones que comprin en les botigues adherides a la campanya participaran en el sorteig de diversos regals que van des de vals de descompte fins a entrades per fer visites guiades a llocs d’interès dels municipis participants.

Les localitats on es durà a terme la campanya són les següents: Besalú, Centelles, el Vendrell, Figueres, l’Arboç, la Bisbal d’Empordà, la Pobla de Segur, la Selva del Camp, Llagostera, Lleida, Mollerussa, Roda de Ter, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà,  Sant Pere de Torelló, Sant Quintí de Mediona, Solsona, Torelló, Tortosa, Ulldecona, Vic i Vilanova del Camí.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by