86 persones responen a l’oferiment del PSC vilanoví per ajudar-los a sol•licitar l’increment de la pensió de viduïtat

15 Oct 2018
ajuts viduitat PSC oct18-720

L’agrupació local del PSC de Vilanova del Camí va obrir portes aquest dijous 11 d’octubre per ajudar a aquelles persones a emplenar la sol•licitud especial per demanar l’increment dels ajuts de viduïtat. “La convocatòria ha estat tot un èxit i a les sis de la tarda ja hi havia cua” segons ha explicat a Ràdio Nova l’alcaldessa i candidata socialista a Vilanova del Camí, Noemí Trucharte


La socialista Noemí Trucharte assegura que entre les sis i les vuit de la tarda van passar pel local del PSC 86 persones, 7 de les quals eres de Santa Margarida de Montbui i 2 més d’Igualada que havien sabut de la convocatòria a través de les xarxes socials.

Trucharte ha explicat que van ajudar a moltes persones a omplir el formulari i serà el PSC qui s’encarregui també de la seva tramitació. En altres casos, diu l’alcaldessa vilanovina, les persones van preferir emportar-se el formulari a casa.

Aquesta ajuda és de caràcter excepcional i per això cal sol•licitar-la al Ministeri

Aquesta ajuda s’adreça a les persones vídues majors de 65 anys que viuen exclusivament de la pensió de viduïtat. Són de caràcter excepcional i per això no es reben de manera automàtica sinó que s’han de sol•licitar al Ministerio de Trabajo, Migraciones i Seguridad Social.

L’increment en la pensió serà efectiu a partir de gener de 2019. Es calcula que aquesta millora beneficiarà gairebé 391.000 persones. Les primeres millores es van aplicar a la nòmina de setembre, amb increments que passen del 52% al 56%, amb caràcter retroactiu des del gener de 2018, i a partir de l’1 de gener, aquest increment arribarà al 60%.