Alumnes d’Artístic posen en escena una adaptació de l’òpera Carmen, de Bizet

06 Jun 2012

Artistic facebook juny 2012Els alumnes del taller d’Òpera de l’Escola de música, dansa i teatre Artístic, de Vilanova del Camí, han treballat durant aquest curs una de les òperes més conegudes del compositor Georges Bizet: Carmen. El divendres 15 de juny la posaran en escena, a Can Papasseit, sota la direcció escènica i musical de la professora Sheila Grados, en el marc de la II Nit d’Òpera. La funció és lliure i gratuïta i compta amb el suport del servei municipal de Cultura.

Una desena d’alumnes, mitja dotzena més d’extres, 4 bailaores i dos cors infantils amb més d’una vintena de veus; tots plegats formen l’elenc d’actors, ballarins i cantants que intervindran en aquesta adaptació que la vilanovina Sheila Grados ha fet amb la complicitat i col·laboració dels Amics de l’Òpera d’Igualada, per segon any consecutiu.

Segons afirma Grados, la il·lusió i l’entusiasme de l’alumnat, la majoria amateur, queda palès amb les ganes i l’entrega que han posat en aquesta obra lírica que porten assajant des del mes d’octubre. Alguns, a banda de participar com a intèrprets, també s’han encarregat d’altres aspectes importants de la funció; és el cas d’Urbani Castillo, que ha confeccionat el vestuari, i Puri Capitán, que s’ha fet càrrec dels decorats.

A la música de la coral Gatzara i el cor de cambra de l’Escola Municipal de Música d’Igualada, cal sumar també la interpretació musical de la pianista Marta Olivé i el trompetista Jaume Coca.

La història d’aquesta òpera té lloc a Sevilla, al voltant de 1820, quan la ciutat andalusa era considerada exòtica pels francesos. Els protagonistes principals són la gitana Carmen, el seu gelós amant Don José, la pagesa Micaela i el torero Escamillo. Cal dir que en aquesta adaptació vilanovina, el públic podrà veure en escena més d’un actor i actriu desenvolupant el mateix paper.

L’escenari de Can Papasseit alçarà el teló a dos quarts de 10 de la nit. Recordem que l’entrada és lliure.

NOTA. Imatge facebook d’Artístic


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by