Amilly tornarà a abraçar la delegació agermanada vilanovina en el marc de la Festa d’Europa |ÀUDIO|

26 Jun 2018


Divendres marxarà cap a Amilly la delegació encapçalada per l’Associació de Germanor. Són més de setanta les persones que conformaran la representació vilanovina i també anoienca, que participaran en la Festa d’Europa i en un nou intercanvi amb les poblacions agermanades


Josep Minguet agermanament (2)-1200

L’estiu és temps de trobada i d’estrényer lligams entre els municipis que amb voluntat europeista van començar a establir relacions d’amistat. En el cas de Vilanova del Camí ara fa 26 anys es va iniciar l’agermanament amb Calcinaia, a Itàlia, població que una delegació va visitar també el passat mes de juny. Josep Minguet, un dels responsables de l’Associació de Germanor, explicava que l’objectiu principal, el contacte humà i afectiu, s’ha tornat a complir. A més, aquest any, han estat onze les persones que han viatjat per primera vegada.

El viatge ha servit també per posar en contacte les comunitats educatives de Calcinaia i Vilanova del Camí. Si més no, afirma Minguet, “s’ha posat la llavor” d’aquest vincle que ha de permetre iniciar algun projecte entre les escoles de primària. La representació vilanovina es va reunir amb la italiana i ja han establert un calendari de noves trobades, de cara al curs vinent, que culminarà amb la planificació d’alguna acció conjunta.

Tot i que la iniciativa ha nascut de l’Associació de Germanor vilanovina, estan convençuts que des del municipi italià li donaran suport. Segons assenyala Minguet,  des de Calcinaia i Amilly estan molt compromesos amb l’agermanament, sobretot en aquesta darrera ciutat francesa, que visitaran el pròxim cap de setmana “on estan de pujada”. Com a impulsor de l’agermanament amb Calcinaia ara fa 26 anys, reconeix que va entrar una mica més tard en l’agermanament d’Amilly, però des que va viatjar per primera vegada al municipi francès està encantat amb els amics francesos.

El viatge a Amilly serà més participatiu que el de Calcinaia en nombre de viatgers, amb vora 80 persones. Una mica més de la meitat de la delegació la conformen la colla dels Falcons de Piera que va entusiasmar als francesos amb la seva actuació en la Festa Major de Vilanova del Camí, en l’acte de benvinguda als pobles agermanats. Els Falcons marxaran en autocar divendres amb la majoria del grup vilanoví i segons Minguet estan molt il·lusionats de poder actuar a França, tot i que ja estan acostumats a les actuacions a l’estranger.

L’actuació dels Falcons està inclosa en el programa d’actes de la Festa d’Europa que aquest cap de setmana es celebra a Amilly. De fet és la cita habitual per a les poblacions agermanades i cada any la dediquen a un país europeu. Aquest any, toca Eslovenia.

També viatjaran amb la delegació vilanovina el grup de ball Ainhoa que ha trobat un marc més adient en aquesta festa d’Europa per poder fer la seva exhibició. El president de l’Associació de Germanor, Joan Romero, els va fer la proposta i es van mostrar molt oberts a participar d’aquesta experiència.

L’Associació de Germanor vilanovina també tindrà un espai firal a la Festa d’Europa on podran promoure Vilanova del Camí i la comarca. Josep Minguet s’ha dirigit a diferents regidories per aplegar informació sobre el municipi. També ha mantingut contactes amb el Consell Comarcal de l’Anoia per donar a conèixer el valor turístic, paisatgístic i cultural del territori, en conjunt.

A l’estand vilanoví hi haurà una petita mostra gastronòmica de la marca de fruits secs Marmeles, de la qual Jordi Barón és un dels impulsors, i una mostra d’artesania de Puri Capitán que acaba d’estrenar la botiga Azabache al carrer Santa Llúcia.

També es podrà veure a Amilly l’exposició fotogràfica itinerant “Els colors d’Europa”, aquest any amb el lema “La vida al carrer” que arribarà a Vilanova del Camí per la Festa Major.