Ampli suport a les Ordenances Fiscals del 2014

12 Nov 2013

CRÒNICA DEL PLE – 11 DE NOVEMBRE  2013

El Ple de dilluns va aprovar inicialment les Ordenances Fiscals per al 2014, que pràcticament s’han congelat. L’Alcalde Joan Vich va explicar que les ordenances per a l’any vinent s’han dissenyat tenint en compte la complicada situació actual i pensant en les persones amb més dificultats.

Des de l’equip de govern es van defensar pujades mínimes, de poc més de l’1%, que afecten alguns serveis com la recollida d’escombraries. Petits augments que s’han compensat amb altres mesures com la tarifació social que pot suposar fins el 75% menys del seu import. Vich va explicar que aquest any s’han destinat 10.000 euros per ajudar a les famílies vilanovines més desprotegides i que pensen augmentar aquesta xifra. L’alcalde va assegurar que eren l’únic municipi de la comarca on es destinaven tants diners a la tarifació social, ajudes a les que – a partir de l’any vinent- se sumaran altres com les bonificacions que s’amplien per arribar a un major nombre de persones. A partir del 2014 en podran gaudir, va dir Vich, les persones jubilades i també les pensionistes.

La majoria dels grups municipals van votar a favor de les Ordenances i van admetre que eren realistes i lògiques, adaptades a la nova situació econòmica i social. Les Ordenances contemplen millores introduïdes per diferents grups: una taxa per als bancs que ocupen part de la via pública, a proposta de PxC, i bonificacions per als usuaris del viver d’empreses, i incentius per a les empreses en funció del seu volum de contractació, presentades per ERC.

Des d’ICV, Francina Gabarró, va demanar prudència al govern perquè la congelació dels impostos no es traduís en la retallada dels serveis, i es va referir concretament al servei de recollida d’escombraries i voluminosos.

Ple Ordinari 11n13 (4)

Els únics que es van mostrar contraris  a la modificació de les ordenances van ser els regidors d’IPV-VV que apostaven per una congelació real dels impostos i taxes. Juan Manuel Cividanes assegura que la crisi que vivim no permet ni pujades mínimes ni la congelació sinó la baixada dels preus públics.

Les noves ordenances es van aprovar amb el vot a favor del PSC, CIU, PP, ICV, ERC, PxC i la regidora Marta Trullols. IPV va votar en contra i VA, s’hi va abstenir.