- És una altra de les futbolistes vilanovines destacades, actualment com a davantera del CE Sant Gabriel, a la competició de 1a Nacional.
- Tot i retirar-se de l’atletisme i dedicar-se ara al món del futbol femení, l’esportista vilanovina assegura que els dos esports l’apassionen per igual.
L’Ariadna Ramos Gandia és una de les esportistes vilanovines més destacades. La seva trajectòria atlètica ha estat reconeguda en moltes ocasions i des de fa tres anys i mig es dedica de ple al futbol. La temporada 2019 – 2021 la va jugar amb el CF Igualada i des de 2021 fins ara, forma part de la plantilla del CE Sant Gabriel, a la competició de 1a Nacional, on juga de davantera.

Ramos va ser proclamada millor esportista local tres anys consecutius: el 2008, 2009 i 2010, i has estat nominada en altres edicions de la Festa de l’Esport de Vilanova del Camí, l’últim cop l’any passat, per la seva faceta futbolista, una edició que va guanyar per segona vegada, la futbolista Laura Martínez del CF Levante Las Planas.
Va començar a practicar l’atletisme a edat escolar, amb la participació en els crosos, on de seguida va destacar. Va ser la seva passió durant molts anys, pràcticament fins als 27. Ha estat campiona d’Espanya Promesa en Triple Salt, sots campiona estatal en Llargada, té diversos rècords d’Igualada i també el rècord dels Campionats de Catalunya Promesa en el Triple Salt.
El seu primer i únic club d’atletisme ha estat el CAI, un lloc on s’ha sentit “com a casa”, diu, i on tenia clar que acabaria la seva carrera atlètica.
Acabat el batxillerat, va estar becada al CAR de Sant Cugat, entrenant durant tres anys amb Antonio Corgos. Poc després, el 2015, va emprendre una nova aventura i marxar, amb una beca de la Universitat d’Akron, als Estats Units, per continuar els estudis universitaris. Afirma que va ser la millor experiència de la seva vida.
Allà es va continuar preparant de la mà d’un seleccionador europeu amb qui va treballar molt bé. I va ser a la tornada, tancant aquesta etapa, quan va decidir retirar-se de l’atletisme. Assegura que no va ser fàcil, però va saber que era “el moment idoni” quan perdia l’entusiasme i començava a sentir que naixia un nou amor: el futbol.
Etapa futbolística
El món del futbol no li venia de nou. Quan tenia 14 anys, havia estat a la Selecció Catalana i dels 16 als 17, amb la Selecció Espanyola. Després de deu anys, però, confessa que no sabia com seria la tornada a aquest esport. El que sí que tenia era les idees clares, i per això de seguida que va arribar dels Estats Units va trucar al coordinador del futbol femení del CF Igualada, Josep Maria Segura, i li va expressar les ganes d’incorporar-se a l’equip.
Va poder fer una temporada abans que arribés la pandèmia i suposés una aturada en la segona temporada igualadina. Després van venir a buscar-la des de diferents clubs, però segons afirma va intuir de seguida on i amb qui tindria “molt bon feeling”: l’entrenador del CE Sant Gabriel, Carlos Garcia Vilagrasa.
Per la seva velocitat i experiència anterior -sempre havia estat extrem- ocupa la posició de davantera a l’equip. La competició, assegura, està sent “intensa i ajustada entre les primeres posicions”. Actualment, són terceres de grup, però acaben de començar la segona volta, i encara queda molta competició.
Destaca que el Sant Gabriel “és un club familiar, tot i ser gran i molt conegut per la seva escola base que és molt potent i d’on surten jugadors i jugadores cap a clubs de renom”. Té moltes ganes de créixer en aquest equip i si més no, està disposada a entregar-se de valent; entrena tres cops per setmana amb l’equip, però es prepara també físicament un dia extra.
Amb 29 anys l’Ariadna Ramos Gandia es mostra il·lusionada i motivada a continuar competint i fent gran el futbol femení, un esport que es troba en ple creixement. Bona prova és que en els darrers anys s’han duplicat les llicències femenines de futbol i apareixen noves competicions. Així i tot, encara queda molta feina a fer, com ella mateixa assenyala. I només una dada per corroborar-ho: a Espanya, la regularització mitjançant un conveni laboral que reculli la situació professional de les dones futbolistes és de l’any 2019, és a dir, molt recent.