La UCE Anoia enceta l’any amb tres propostes gastronòmiques i culturals | ÀUDIO

23 Gen 2019

La Unión Cultural Extremeña Anoia celebra aquest diumenge el primer acte de l’agenda del 2019. Es tracta d’un acte gastronòmic tradicional “las coles con buche”, un plat típic extremeny que recorda antigues tradicions i receptes clàssiques per entrar en calor

keta Borrega UCE gener19 (3) v02
Keta Borrega. Relacions Públiques de la UCE Anoia

L’àpat anirà a càrrec del grup “El buen yantar” de la Unión Cultural Extremeña que s’encarreguen dels actes gastronòmics de l’entitat. Madalena, Natalia, Mari Carmen i Melchora són les cuineres majors tot i que sempre compten amb la col·laboració d’una bona colla de “pinches”.  

Aquesta festa gastronòmica, explica la Relacions Públiques de l’entitat, Keta Borrega, està oberta a tothom qui ho desitgi però cal inscripció prèvia perquè es farà a la seu de l’entitat que té un espai limitat a 80 places. El preu del menú, que inclou beguda i una taronja de postres és de 12 €.

La festa de les Candelas es celebra dissabte 2 de febrer a l’església de l’Espelt

L’agenda d’actes de la Unión Cultural Extremenya Anoia continuaran el primer cap de setmana de febrer amb una doble proposta cultural i gastronòmica. Dissabte 2 de febrer celebraran la festivitat de Les Candeles, altrament anomenada la Festa de la llum, una antiga festa extremenya per deixar enrere els mals presagis i purificar-se amb la llum de les candeles.

La UCE fa anys que celebra aquesta festa amb caràcter itinerant per la comarca de l’Anoia. Comencen amb la celebració litúrgica a l’estil extremeny amenitzada amb el grup de cors i danses del centre i després ofereixen un petit berenar amb les típiques rosquilles. Aquest any, explica Keta Borrega, la festa de les candeles es farà a l’església de l’Espelt a Òdena.

La UCE convoca una nova edició del Concurs de plats cuinats

I per a diumenge 3 de febrer, han convocat una nova edició del Concurs de Plats Cuinats. Una iniciativa que l’entitat fa anys que organitza amb un notable èxit de participació que aplega cada edició una quarantena de plats i postres.

El concurs, explica Keta Borrega, està obert a tothom qui vulgui i malgrat que l’entitat agraeix que hi hagi una inscripció prèvia, també es pot concursar presentant el plat directament al concurs que començarà a les 11:30 h.  

El Jurat format per Esmeralda Morreres, de Ràdio Nova, Antonia Marín del Racó de les Flors i un tercer membre, encara per confirmar, tindran la difícil tasca de triar els tres millors plats del concurs. Després, el públic també podrà degustar els plats presentats. Els premis del concurs, explica Keta Borrega, Relacions Públiques de l’entitat, estaran relacionats amb el món de la cuina i la gastronomia.  

Podreu escoltar l’entrevista completa amb Keta Borrega, Relacions Públiques de la UCE Anoia després d’aquest informatiu.