Caminada saludable en el marc del Dia Internacional per la salut de les dones

25 Mai 2018

28 de maig 2018-portada


L’Equip d’Atenció Primària de Vilanova del Camí ha preparat per dilluns 28 de maig una nova edició de la caminada saludable. L’activitat s’emmarca en l’agenda que coordina la MICOD de la mà dels municipis de la conca d’Òdena, entorn el Dia Internacional per la salut de les dones


La data del 28 de maig per commemorar aquest dia d’acció mundial per la salut de les dones va sorgir en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc l’any 1987 a Costa Rica. Després de la celebració del cinquè “Encuentro Internacional Mujer y Salud”, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib, va proposar la creació d’aquest dia per a la mobilització i la reivindicació.

Dilluns, 28 de maig, la població vilanovina podrà fer salut amb una tranquil·la caminada per l’entorn natural del municipi que han organitzat des del CAP amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.

Des del departament d’Esports acompanyaran als participants en aquest recorregut que un cop més recorda la importància de fer activitat física com una de les accions més senzilles i que més beneficis proporcionen al manteniment de la salut.

La sortida serà a dos quarts de deu del matí des de la porta del CAP.


Una agenda d’actes coordinada per la MICOD per trencar amb l’androcentrisme en la salut


L’agenda dels ajuntaments de la Conca d’Òdena al voltant del 28 de maig, Dia Internacional per la Salut de les Dones, convida aquestes a participar en un seguit d’actes i a posar de manifest les diferències en salut i de quina manera es pot trencar amb l’androcentrisme establert en aquest àmbit.

Es pot consultar íntegrament al web www.micod.cat i inclou un seguit d’activitats que s’inicien el mateix 28 de maig i s’allargaran fins l’11 de juliol.

Es treballaran aspectes com el maltractament a persones grans, la sexualitat en les dones grans, l’autodefensa feminista, el benestar i l’autoestima, el sexisme i les violències sexuals, el consum de substàncies o la perspectiva de gènere.

Un dels projectes vinculats a aquesta temàtica i que ara mateix compta amb la participació de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) és el procés participatiu Salut i dones, del Departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada. Es va iniciar ara fa un any i culminarà el proper juliol, fent una exposició dels temes tractats i les principals propostes que han sorgit de cara a treballar i potenciar la salut de les dones. Aquest és un objectiu del Pla d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat emmarcat en la línia estratègica de drets i qualitat de vida.

sdalut-dones-2018


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by