COMUNICAT DE PREMSA | ERC Vilanova del Camí: El pressupost municipal vilanoví 2019 serà social?

30 Jul 2019

Reproduïm íntegrament el comunicat de premsa enviat per ERC Vilanova del Camí:


ERC Vilanova del Cami logo

“En el ple de 29 de juliol, es va portar a aprovació, entre altres temes, el pressupost del 2019.

Des del nostre grup municipal ERC Vilanova del Camí en tot moment hem estat dialogants i hem tingut la mà estesa a l’equip de govern, per tal de mirar de treballar en els nous pressupostos per aquest 2019, tenint dues reunions amb l’alcaldessa i equip de govern per tal de perfilar-ne els detalls.

Des del nostre grup municipal vam fer arribar a l’equip de govern alguna de les propostes que portàvem en el programa electoral, i se’ns van incloure, ara bé el pressupost no és només les inversions que es puguin fer pel poble, sinó que nosaltres analitzem la situació i anem més enllà. Hi veiem que hi ha moltes coses que no ens agraden. Durant la campanya ja vam dir que seríem molt curosos amb els diners de totes les vilanovines i els vilanovins; seguint amb aquesta premissa veiem que d’un pressupost de gairebé 10 milions d’euros, s’han retallat moltes partides de caràcter social, com és la pobresa energètica passant de 63.750€ el 2018 a 44.500€ en el pressupost que es porta a aprovació, el que representa una reducció d’un 30%, també benestar social i promoció econòmica entre d’altres es veuran afectades.

En l’anterior ple ja es va aprovar, tot i el vot en contra d’ERC, la incorporació d’un càrrec de confiança, altrament anomenat assessor de confiança, el qual es finança gràcies a una reducció de les partides socials. Ara amb la proposta de pressupost, veiem com això es consolida i s’amplia a altres partides amb les quals el nostre grup discrepem totalment i ho trobem fora de lloc, i més tenint en compte que l’equip de govern és del Partit Socialista i té els valors socials com a bandera.

Veiem moltes partides tant d’ingressos, com de despeses, que no estan ajustades a la realitat, fent unes previsions poc realistes i de difícil assoliment. És per tot això el nostre grup valora que el més positiu pels vilanovins i vilanovines és mantenir el pressupost prorrogat fins a final d’any i així reduir el nivell d’endeutament, actualment un 47%, i de cara a l’any vinent fer un pressupost socialment més just i econòmicament viable i real.”

ERC Vilanova del Camí