Crònica del Ple – El Parc Fluvial i les necessitats dels Regants centren bona part del Ple

17 Mai 2013

PLE 13 MAIG El debat de les mocions a la darrera sessió plenària va donar molt de sí, més de tres hores intenses, bona part de les quals es va destinar al debat de temes relacionats amb el Parc Fluvial de Vilanova del Camí i les necessitats de la Comunitats de Regants.

IPV-VV va presentar cinc mocions al Ple del passat dilluns. La primera per dotar de més i millors serveis el Parc Fluvial. Una altra per reduir l’acumulació de fangs i augmentar la làmina d’aigua per regar i una tercera per millorar el sistema de rec actual als horts de Vilanova del Camí. També van presentar una moció per instal·lar una reixa de recollides d’aigües pluvials i per demanar la millora del camí d’accés als horts, al final del carrer Alfons XIII i una darrera per demanar la instal·lació d’ascensors per accedir al CAP, al costat de la via de Ferrocarrils.

Tots a favor de la millora del Parc Fluvial però sense acord pel que fa a les formes

PARC FLUVIALEls grups del VA, IPV-VV i PP van portar al Ple una moció per a la realització d’un projecte que permetés millorar i ampliar els serveis del Parc Fluvial. El text de la moció proposava la realització d’un estudi per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament per dotar el Parc de serveis com una zona de pic-nic, barbacoes, lavabos i bancs entre altres. Els grups proposants també defensaven que les millores es poguessin fer realitat l’any vinent atès que el Parc Fluvial és una espai molt utilitzat pels vilanovins i vilanovines.

Únicament Plataforma per Catalunya els va donar suport a la proposta. La resta dels grups van criticar la forma i el contingut de la moció que no venia acompanyada de cap informe tècnic ni valoració econòmica. En aquest sentit, l’Alcalde Joan Vich, va demanar prudència per no comprometre diners del pressupost del 2014 i per no interferir en les competències d’altres administracions.

Juan Manuel Cividanes, d’IPV-VV, va insistir en la necessitat de les reformes que va xifrar en uns 80.000 € i va esperonar al govern a buscar subvencions d’altres administracions per fer-les realitat el més aviat possible.

La primera tinent d’Alcalde, Vanesa González, va recordar que des del govern s’està treballant en petits projectes de millora en el Parc Fluvial com la dotació de bancs i taules que s’instal·laran aquesta mateixa setmana. González també va explicar que l’Ajuntament de Vilanova del Camí participa en un projecte de gran envergadura com és l’arranjament de 15 quilòmetres del Riu Anoia, des de Jorba a La Pobla, coordinat per la MICOD. Segons Vanesa González, el projecte hauria d’anar més enllà de decidir si s’instal·laran o no barbacoes al riu per abordar les millores de manera integral i respectuoses amb l’entorn.

Finalment la moció es va rebutjar per 8 vots en contra: PSC, CIU, ICV i la Regidora Marta Trullols; 8 vots a favor: IPV-VV, VA, PP i PxC i  l’abstenció d’ERC.