Crònica del Ple – ICV, ERC i PP dónen suport al govern de PSC, CiU i Marta Trullols

20 Gen 2015

PLE 19 GENER (4)ICV, ERC, PP van donar suport als pressupostos presentats pel govern del PSC, CiU i la regidora Marta Trullols. IPV –VV, malgrat la seva contundent crítica al govern s’hi va abstenir  i VA i PxC, van votar-hi en contra malgrat afirmar durant el Ple que compartien molts del punts del pressupost.

Des del govern, Marta Trullols, va defensar un pressupost que ha estat especialment sensible amb els temes educatius. Per aquest any 2015, s’han incrementat les ajudes als centres, amb una partida de 10.000 euros per a millores i manteniment i també l’import destinat a les beques als estudiants. Trullols també va destacar la partida de 5.000 euros que forma part del pressupost participatiu i que servirà perquè els alumnes i la comunitat educativa puguin proposar un projecte per implementar al centre.

Jordi Barón, de CiU, també va coincidir en destacar el pressupost participatiu que permetrà apropar la política municipal a la ciutadania. D’altra banda va defensar les inversions que permetran acabar obres encallades durant molts anys, com és la urbanització del carrer Major, un compromís contret amb la Generalitat en el marc de la Llei de Barris, l’any 2007.

Baron també va posar en valor la línia de subvencions per aquest 2015 que han de contribuir a estimular i donar suport als emprenedors i de les quals també es beneficiaran els comerciants que vulguin modernitzar els seus establiments.

Francina Gabarró, d’ICV–EUiA també va defensar el pressupost i va destacar especialment el procés participatiu que s’obrirà en pocs dies i les inversions previstes per al 2015. El pàrquing de la plaça del Mercat i les obres del carrer Major van ser els projectes més rellevants que també van destacar la majoria dels grups municipals.

El regidor republicà, Xavier Bermúdez, va donar suport al pressupost tot destacant la sensibilitat que havien tingut vers els centres educatius” i la incorporació d’una partida per col·laborar amb la compra dels llibres dels alumnes de l’Institut. També va valorar positivament la incorporació d’algunes propostes com la que va fer el PP, adreçada a donar suport al comerç vilanoví i que complementa altres ajudes de foment de l’ocupació i creació de noves activitats econòmiques.

Mari Luz Martínez, del PP, també va donar suport al pressupost i va destacar la seva austeritat. És un pressupost real i coherent amb la situació actual, va dir, i va aplaudir l’estalvi aconseguit retallant partides de lloguers o contractes. També va destacar el pressupost participatiu, una proposta molt interessant que permetrà al ciutadà participar de la política local.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by