Daddario, un jove referent del col·lectiu LGTBIQ+ parlarà de la seva experiència a Can Muscons en el marc del Dia de l’Orgull | ÀUDIO

26 Jun 2019

L’Espai Jove de Can Muscons té programada per aquest dijous 27 de juny una activitat en el marc de la celebració del Dia de l’Orgull. Començarà a les 19:00 h i anirà a càrrec de Daddario, un jove vilanoví de 14 anys que ha esdevingut un referent del fet LGTBIQ+ al municipi sobretot a les xarxes socials

Daddario Dia Orgull (3)

Àrea informativa dedicada a Joventut

Espai Jove de Vilanova del Camí


Daddario ha preparat una xerrada amb suport audiovisual per abordar un tema complicat, el fet de ser adolescent i formar part de la comunitat LGTBIQ+, un tema que il·lustrarà a partir de la seva experiència personal.  Aquesta no és la primera vegada que Daddario parla d’aquests temes davant el públic jove, el passat dimarts 18 de juny va participar activament en el taller “En la varietat està el gust” a càrrec d’Enruta’t que va crear un espai d’intimitat on conèixer i donar visibilitat a lesbianes, gais, bisexuals, trans i persones no binàries. Els assistents van compartir vivències pròpies que els van permetre reflexionar i qüestionar les normes masclistes sobre la identitat de gènere i l’orientació afectiva i sexual. També ha fet un taller amb l’alumnat de 3r d’ESO de l’INS PLa de les Moreres.

Daddario opina que, malgrat que poc a poc es va avançant per normalitzar la comunitat LGTBIQ+, encara hi ha molts joves i adolescents, que s’amaguen i fins i tot, que actuen al contrari del què senten mostrant actituds masclistes o homòfones. Asseguren que ho fan per por al què diran i sobretot a les crítiques. 

Aquest joves vilanoví, que ha esdevingut un referent en el col·lectiu LGTBIQ+, anima els adolescents que es qüestionen la seva identitat de gènere o la seva orientació sexual, que cerquin informació i sobretot s’envoltin de gent de confiança, com amics i família, que acaben sent un pilar molt important perquè et donen seguretat. També ha fet referència als personatges públics, influencers sobretot, que han decidit “sortir de l’armari” i ho han fet públic a les xarxes socials.

El més difícil quan decideixes fer púbica la teva orientació sexual, que no és el model majoritari a la societat actual, diu Daddario, és acceptar les crítiques i els comentaris despectius. Però, amb el temps aprens a ignorar-ho, assegura.  

Aquest jove vilanoví ha acabat 3r d’ESO però ja té clar quin ha de ser el seu itinerari formatiu. Després de 4t vol cursar un Grau Mig d’Ajuda a les persones amb situació de dependència i després un de Grau Superior d’Educació Infantil.

Daddario es conegut pel seu perfil a les xarxes socials, especialment Tik Tok, on té 55.000 seguidors, i Instagram, on el segueixen més de 6.000. Daddario publica pràcticament a diari, sovint vídeos musicals utilitzant la tècnica del lip sync, o la gesticulació de mans i la sincronia labial. Però també publica vídeos amb contingut LGTBIQ+ per criticar determinades actituds. Assegura que gràcies a aquests vídeos ha aconseguit salvar la vergonya i expressar-se tal com és. 

“Cal perdre la por i confiar en què la gent, poc a poc, vagi acceptant la diferència, tot i que sempre ens quedarà l’opció de marxar a viure a una gran ciutat on es passa més desapercebut. Cal seguir treballant, diu Daddario, perquè la gent obri la seva ment”. 

Daddario té seguidors arreu del món i la majoria li proposen fer “trobades” per parlar de temes relacionats amb la comunitat LGTBIQ, un projecte que ara per ara, no valora, per la seva edat i perquè exigiria un esforç econòmic que no es pot permetre.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by