L’Anoia del Camp a la Taula i “Del Camp al mercat”. Aquesta és la proposta que fan des de Comerç de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i el Mercat de la Masuca d’Igualada amb una sèrie de tallers de cuina que comencen a partir d’aquest dijous. Volen donar a conèixer la diversitat i riquesa dels productes agroalimentaris que es cultiven i produeixen a l’Anoia
El cuiner Ricard Closa, col·laborador de La Carmanyola de Ràdio Nova és un dels encarregats d’impartir aquests tallers, juntament amb Isabel Albiñana, tècnic dietista i professora de cuina saludable. Closa destaca els excel·lents productors i elaboradors alimentaris que tenim a la comarca i de la finalitat d’aquests tallers que “volen posar en valor aquests productes que sovint desconeixem”. El repte, diu “és fer plats on donar màxima rellevància al productor”. Pel que fa al contingut dels tallers afirma que no pretenen fer alta cuina, sinó a la mida de les possibilitats domèstiques de temps i recursos, “fer-ho fàcil, però amb productes de qualitat”.
A l’aula de cuina del mercat de la Masuca proposen fer el descobriment i tast d’aquest productes de proximitat per mitjà dels tallers. De moment se n’han programat 4: el d’aquest dijous, 27 d’octubre, amb Làctics La Tossa; un segon, el dia 30 de novembre, amb Mel Mas Buret; un tercer pel dia 14 de desembre, amb Fruits Secs Torra, i el quart, el dia 21 de desembre, amb el Celler Grapissó. Es faran de dos quarts de sis a dos quarts de vuit del vespre. El preu varia depenent de les sessions (4 euros una sessió, 14 euros les 4) i per a inscripcions cal adreçar-se al Mercat de la Masuca.
Ricard Closa expressava que aquesta és una bona iniciativa per donar a conèixer aquests petits productors que malgrat les dificultats i la gran competència del mercat, hi posen molta dedicació i empenta; “segurament no es faran rics, però crec que seran molt feliços fent la feina que fan”.
D’altra banda, també es faran tallers de cuina infantils gratuïts a partir d’aquest divendres, a la ludoteca del Mercat, a càrrec de Natasha de CookyFop’s.
