Dilluns s’inicia la demolició de la illa de La Cooperativa al centre antic vilanoví

19 Mar 2010

ILLA COOPERATIVADilluns començarà al barri del Camp del Rei la demolició de la illa d’habitatges de l’antiga Cooperativa. És un gran espai que comprèn els antics edificis de l’Agrupació Cultural Recreativa, la seu de l’Associació Camp del Rei, l’Espai Jove i l’antic jutjat de Pau. Des de fa algunes setmanes els operaris han estat treballant a l’interior per buidar els edificis. Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Carles Majoral, després d’un temps d’espera per uns problemes amb les línies elèctriques, s’iniciarà per fi la demolició, que serà lenta, de fora cap endins, per evitar el màxim les molèsties en la circulació de vehicles i vianants.

Tot i així s’hauran de tallar, en diferents moments, els vials de l’entorn i caldrà reorganitzar el trànsit. Dilluns s’haurà de tallar el carrer Antoni Gaudí per fer entrar les màquines i dimecres, és previst tallar el tram del carrer Major entre el carrer Verge de Montserrat i la Plaça Major. Carles Majoral, preveu que les obres no s’allarguin més de tres setmanes.

El total de superfície construïda a enderrocar és de més de 1000 metres quadrats. Les obres de demolició aniran a càrrec de l’empresa Ribera Navarra Construcciones y Desmontes i el pressupost d’execució supera el 134.000 euros.

Els treballs obligaran a la desconnexió elèctrica dels immobles afectats. És per això que s’ha comunicat al veïnat de la zona un tall en el subministrament elèctric, aquest diumenge. Els carrers afectats seran: Antoni Gaudí, Jacint Verdaguer, Major, Plaça Major, Monistrol, Montserrat, Mossèn Borràs, Sant Josep i Sant Hilari. La interrupció del servei començarà sobre dos quarts de 9 del matí i s’allargarà fins a dos quarts de 2 de la tarda.

En tota aquesta illa, s’ubicarà el Centre Cívic Centre, inclòs en el programa de la Llei de Barris, i quedarà també una zona lliure per fer una plaça dura al centre històric de la ciutat, on la possibilitat d’obrir nous espais de lleure és mínima. A més, el revolt que quedarà a la cantonada del carrer Major serà més ampli per facilitar la maniobra dels autobusos. Segons explica el regidor la previsió de l’Ajuntament és poder enllestir el nou Centre Cívic a finals d’aquest any o principis de l’any vinent.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by