El Casal Inama anima a fer plegats una muntanya solidària de granets de sorra per mantenir l’esplai | ÀUDIO

29 Jul 2019

El Casal Inama de Santa Margarida de Montbui ha iniciat una campanya de micromecenatge per aconseguir finançament per tirar endavant l’activitat. Durant el curs escolar, de dilluns a dijous, el casal està obert a infants de 6 a 12 anys i esdevé un espai d’educació no-formal per créixer en valors

Ana Uroz d'Inama

Així ho explica una de les col·laboradores de l’entitat, la montbuienca Ana Uroz, vinculada a Inama des dels seus orígens ara fa 21 anys. Segons afirma Uroz aquest casal de barri, ric per la diversitat cultural de Sant Maure, està integrat per infants de diferents orígens i esdevé un espai per compartir, aprendre i gaudir, tot fent activitats culturals (teatre, poesia, projectes) i de lleure. A més és també un lloc per a l’aprenentatge, l’estudi i el repàs escolar. 

Tot i que fins ara el projecte s’havia finançat amb aportacions d’institucions públiques, privades i particulars, les entitats petites com Inama tenen, cada vegada més dificultats per concórrer a les subvencions o ajudes econòmiques, diu Uroz, “a nivell local es poden establir convenis de col·laboració, però no són suficient per mantenir el cost del projecte”

El repte és aconseguir 4.000 € abans de finals de setembre, però sobretot sumar molts granets de sorra i eixamplar la xarxa de persones col·laboradores amb l’entitat a partir d’aquesta campanya, a la qual es pot contribuir amb aportacions a la mida de les possibilitats de cadascuna. “La idea és que ens adonem de la importància que cada granet suma”, expresa Uroz, “i que tots som valuosos; molta gent petita, fent coses petites, pot canviar el món o si més no fer que el futur del barri i d’aquests infants sigui una mica millor”.

Inama significa “lloc de reunió” en ruandés i permet, com assenyala Uroz, unir a les persones amb una sola paraula. Aquest és precisament l’esperit comunitari dels locals parroquials de Sant Maure, seu oficial d’aquesta entitat, i on es realitza l’activitat del Casal Inama. 

Per contribuir amb el projecte només cal adreçar-se a la pàgina web de migranodearena.org i buscar la campanya d’Inama.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by