- Els 28 competidors vilanovins, que representaven la selecció catalana, han sumat 24 medalles d’or, 13 de plata i 23 de bronze en una competició on se les han vist amb les seleccions de Castella-La Manxa, Astúries, Andalusia, Comunitat Valenciana, Galícia i Madrid.
El Club Budokan, de Vilanova del Camí ha tornat del Campionat d’Espanya de Nihon Tai-Jitsu, celebrat dissabte a Guadalajara, amb 60 medalles al seu palmarès: 24 ors, 13 plates i 23 bronzes. El club ha viatjat a terres castellanes amb una delegació de 28 competidors de totes les categories representant la selecció catalana i el resultat parla per si sol: aquest és l’12è Campionat d’Espanya que sumen.
El XV Campionat d’Espanya de Guadalajara, en la disciplina de Nihon Tai-Jitsu convocat per Real Federació Espanyola de Karate ha donat cabuda a totes les modalitats i categories, des de benjamins fins a séniors de les seleccions de Castella-La Manxa, Astúries, Andalusia, Comunitat Valenciana, Galícia i Madrid.
Pere Soler, director esportiu del Budokan Vilanova, i seleccionador català, s’ha mostrat molt satisfet del treball que han realitzat els 28 competidors, i que demostra, una vegada més, la superioritat del club vilanoví.
Soler se sent especialment orgullós del treball col·lectiu que ha fet l’alumnat.
“Portem 4 o 5 generacions amb molt bons resultats i això provoca un efecte mirall en els companys. Els més petits s’emmirallen en els més grans i aquests, ajuden molt als petits, i és així com s’ha anat creant aquest vincle tan especial, una sinergia que després es tradueix en bons resultats tant al tatami com a les competicions”
Pere Soler, director esportiu CE Budokan
El nivell del Campionat d’Espanya, explica Soler, ha millorat força des del 2019. Especialment, diu, s’ha notat a les seleccions d’Astúries, rivals directes dels catalans, i la d’Andalusia.
“La selecció catalana ha guanyat les últimes dotze edicions del Campionat d’Espanya i això, malgrat que és un punt motivador pels competidors del Budokan, també suposa una pressió afegida” “És evident que anem a jugar per guanyar, però cal ser empàtics i per això cal treballar els aspectes esportius i també els valors”
Pere Soler, director esportiu CE Budokan
Pere Soler ha felicitat els competidors i ha tingut un record especial per a Èric Nogales que no va poder competir per una lesió. A Guadalajara, els seus companys també van dedicar-li el seu triomf.
Desenvolupament físic i emocional
El Club Esportiu Budokan és una entitat sense ànim de lucre. Va néixer de la mà d’Espots Vilanova per promoure la pràctica del Tai-Jitsu en l’àmbit municipal. Va funcionar com escola municipal durant set anys i després es va constituir com a entitat. Avui compta amb 230 practicants, 9 monitors i 2 tatamis que estan plens cada dia de les 17:00 a les 21:30 h. Tot i això, es manté ferm en els seus principis i valors, l’educació en valors i el respecte mutu.
“La nostra missió és contribuir a l’educació i al desenvolupament de les persones, descobrir el potencial de cada individu a través d’un sistema de valors basat en les arts marcials, desenvolupant-hi les habilitats marcials al màxim, formant així persones responsables i mentalment sanes, que puguin ser individus autònoms, jugar un paper constructiu i actiu en la societat”.
Pere Soler, director esportiu CE Budokan