El concurs de Plats Cuinats va aplegar 36 propostes, dolces i salades, per llepar-se els dits | ÀUDIO

05 Feb 2019

La Unión Cultural Extremeña Anoia ha viscut un cap de setmana d’intensa activitat. Dissabte van celebrar la Festa de les Candeles a l’església de l’Espelt d’Òdena i diumenge una nova edició del Concurs de Plats Cuinats que va sumar un nou èxit de participació.

Emotiu record per a Salvador Rius en el marc de la Festa de les Candeles

candelas 3 2019

L’església de l’Espelt d’Òdena va acollir aquest dissabte la festa de les Candeles, una festa extremenya que va encetar-se amb la celebració litúrgica  amenitzada pels cors i danses de la Unión Cultural Extremenya Anoia. L’església odenenca, explica Keta Borrega, Relacions Públiques de l’entitat, va quedar petita davant el nombrós públic que s’hi va aplegar. I és que enguany la festa de Les Candeles va oferir un record per a Salvador Rius, professor de dansa durant molts anys a la casa extremenya i que va traspassar fa uns mesos. El president de l’entitat, David Borrega, va dedicar-li un sentit homenatge que va emocionar familiars i amics. 

La festa va acabar amb el repartiment de les tradicionals rosquillas, els dolços típics extremenys, que van endolcir la tarda als assistents.

Keta Borrega: “La gent que participa en aquest concurs, assegura Borrega, hi posa el cor, no ho fan per guanyar”

L’endemà diumenge, els actes de la UCE van continuar amb el Concurs de Plats Cuinats, que novament va ser un èxit de participació. 36 receptes, de les quals 12 eren postres, van sorprendre molt gratament tant als membres del Jurat i com als assistents.

plats cuinats 4

Vicky del Carmen, Dolores Herrera, Antonio Sánchez i José Niso van ser els encarregats de puntuar els plats i, segons explica Keta Borerga, la tasca no va ser gens fàcil perquè tots els plats eren de molta qualitat. Bona mostra d’això és que durant les valoracions dels primers plats hi va haver un empat a tres que el Jurat va haver de resoldre valorant fins el més mínim detall.  

Finalment el Jurat va triar dos guanyadors per als plats salats que va ser per a Júlia Escalante que va preparar “Orella amb tomàquet” i Felisa Moreno, que va oferir un “Bacallà amb all i oli al forn” mentre que les guanyadores dels postres van ser Ana García, amb “Almedrinas” unes galetes torrades d’ametlles i Carmen Adel que va fer un “Braç de gitano”.

Keta Borrega ha destacat la qualitat de les receptes presentades, tant pel que fa al gust com pel que fa a la presentació. “La gent que participa en aquest concurs, assegura Borrega, hi posa el cor, no ho fan per guanyar” 

Després d’aquest intens cap de setmana de celebracions, la Unión Cultural Extremenya Anoia ja ha posat data a la propera cita, serà el 24 de febrer, i la proposta torna a ser gastronòmica, un esmorzar i calçotada que compartiran amb socis i amics al Parc Fluvial.

plats cuinats 3

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by