El Dia del Cabró torna a fer vibrar la plaça del Mercat amb percussió i foc | FOTOS

28 Mai 2019
Dia del Cabro 2019 (54)

ÀLBUM FOTOGRÀFIC
Cliqueu sobre la imatge

Els Cabrons de Vilanova del Camí van celebrar dissabte, el Dia del Cabró, una jornada festiva marcada per la tradició cultural de la percussió i el foc. Els diables van ocupar la plaça del Mercat al llarg de tot el dia i la van compartir, a la tarda, amb mitja dotzena de colles, en la tabalada conjunta

El temps semblava que deslluiria la jornada, les primeres hores del dia. El sol que no acabava de sortir i els núvols van deixar caure quatre gotes. Tot i així l’entitat va prendre precaucions, instal·lant les activitats sota les porxades de la plaça del Mercat on van fer els tallers infantils, tal i com havien previst, de la mà dels petits cabrons.

L’activitat més forta, però, es va viure a la tarda amb les primeres cercaviles dels petits cabrons, primer, i després de les colles convidades: Konkatrons, Shangó, Tabalers Pollo Prat, Ben sonats, Mal llamp i Kanalla timbalera d’Olivella.

La cercavila va passar al llarg del carrer Santa Llúcia (des de l’Escola Joan Maragall) fins arribar a la plaça del Mercat, on l’ambient es va anar escalfant amb les actuacions de les colles. Kike Cuadros, animador de l’acte, les va anar cridant al mig de la plaça, una a una. Al final, plegades, van compartir actuació i passió pels ritmes en una batucada conjunta. El fi de festa el van posar els diables vilanovins amb un espectacle de foc molt atractiu que va fer córrer a grans i petits, però sobretot fer-los passar una estona fascinats per les espurnes, els moviments de l’aranya gegant dels diables i la sorollosa carretillada que va posar el punt i final al Dia del Cabró.

Dia del Cabro 2019 (50)v2