El FineArt Igualada tornarà a omplir de fotografies més d’una vintena d’espais de la ciutat, des del 22 de febrer i fins al 17 de març. Aquest dimecres l’organització ha presentat la setena edició del festival que bat una xifra rècord d’exposicions amb 54 mostres. Un any més, l’objectiu és apropar la fotografia i tot allò que l’envolta tant al públic en general, com als aficionats i, per suposat als professionals

Els diferents espais expositius municipals i d’altres d’efímers acolliran el treball fotogràfic dels participants, amb propostes visuals diverses: des de professionals de reconeixement en l’àmbit nacional i internacional, com Jim Doukas –fotògraf nord-americà-, el mexicà Carlos Ponce, l’argentí Guillermo de Angelís, la xilena Kati Riquelme o l’autora polonesa Hanna Jarzabek; també el de grans fotògrafs estatals com el premi Creu de Sant Jordi 2014, Ignasi Marroyo; el català Manel Gausa amb els retrats de personatges del teatre; Ferran Freixa amb 40 anys de mirades en blanc i negre; o la premiada com a Nou Talent 2016 a Gijón, Iris G-Méras; i altres noms reconeguts com Enric Mestres, Paula Costantino, el duet Jordi Guillumet i Mònica Roselló o el fotoperiodista Jordi Borràs.
Un tret destacable d’aquesta edició és la participació, per primer any, d’una fotògrafa invident: Carme Ollé.
Tampoc no hi faltaran les mostres fotogràfiques col·lectives a partir de premis destacats, les exposicions d’escoles de disseny i fotografia, ni els espais dedicats a l’obra d’autors locals com és el cas, en aquesta edició, de Marta Guitart, Anna Batalla o Francesc Sangenís.
‘Electro Teixits 1.0’ de Marta Guitart, un gran treball fotogràfic que explora modernitat i tradició al Museu de la Pell
Una de les exposicions que hem pogut descobrir en primícia des de Ràdio Nova és “Electro Teixits 1.0” de Marta Guitart, una igualadina afincada a Nova York que participa per primera vegada en el FineArt. Catorze fotografies d’una mida superior a 4×3 m conformaran la mostra de Guitart al Museu de la Pell i Comarcal de l’Anoia.
La façana de Cal Boyer es vestirà amb la reproducció gegant de l’obra d’aquesta artista fascinada per les tecnologies alternatives que explora les possibilitats creatives d’aparells que tenen qualitat fotogràfica, però que no s’utilitzen per fotografiar, com ara impressores, fotocopiadores, fax, escàners…
És aquest últim aparell el que ha fet servir Guitart per a l’exposició “Electro Teixits 1.0” que podrem veure al FineArt i que té com a protagonistes objectes i materials relacionats amb el món tèxtil: retalls de tela, cons de fils, flors de cotó… L’escàner d’aquests objectes genera imatges abstractes que evoquen l’activitat industrial passada de l’edifici de Cal Boyer.
Aquesta no és l’única línia de treball d’aquesta artista que també experimenta en un laboratori analògic la fotografia en color. I és que Marta Guitart es reconeix fascinada precisament per la possibilitat de combinar procediments moderns amb altres tradicionals i experimentar, com fa en aquesta mostra, amb la part tecnològica i amb vestigis del passat.
Un ampli ventall d’activitats paral·leles vinculades a la fotografia
A més de les 54 exposicions, el festival inclou un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquest art. En són un exemple les visites guiades de Jim Doukas, la d’Ignasi Marroyo, la de Ferran Freixa o la de Carme Ollé; els tallers amb l’Iñaki Relanzón, la Mireia Alises o el taller de fotografia nocturna; la xerrada amb Francesc Bailón o la que es realitzarà amb Josep M.Gari per descobrir les diferents càmeres de la seva col·lecció; així com els tallers pensats per grans i menuts. Podeu seguir la informació del FineArt Igualada a les xarxes socials. I també podeu accedir a tota la informació a través de la web: www.fineartigualada.cat