- Sant Jordi és una de les diades de celebració més especials a Catalunya i no només per al gremi dels llibres i les flors; el sector de la pastisseria hi posa també molta imaginació i dedicació per fer que el dia ens acompanyi en tots els sentits, també en el paladar.
A Vilanova del Camí el Forn i Pastisseria J. Haro ja fa alguns anys que edita un llibre especial per Sant Jordi. No té pàgines, però està a punt per escriure’l, amb una cobertura daurada (de gema cremada) i farcit de nata blanca, pensat per gaudir-lo com a postres del dia, amb motiu de la felicitació de Sant Jordi.
A l’Haro han elaborat prop de quaranta d’aquestes publicacions dolces i comestibles que esperen tinguin bona acceptació al llarg del dia. Aquest matí gairebé els havien esgotat, però han tornat a fer per encàrrec.
Juan Haro, el cap d’aquesta família que fa més de trenta anys que van obrir la pastisseria a Vilanova del Camí, es mostra optimista, malgrat el temps excepcional de pandèmia que estem vivint. Reconeix que el darrer any ha estat complicat, però menys del que s’imaginava en un principi, i afirma, amb humilitat i generositat, que no es poden queixar. El confinament ha fet que el veïnat compri més a prop de casa i això, malgrat les restriccions d’obertura de la cafeteria, ha mantingut les vendes.