El Gastrobar del Mercat i el Restaurant Mar i Terra participen al Concurs d’Esmorzars de Forquilla del festival Vadefoodies | ÀUDIO

31 Mai 2019

El Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies, que se celebrarà a Igualada els dies 14 i 15 de juny, comença a escalfar motors amb el Concurs d’Esmorzars de Forquilla de l’Anoia, una competició que no només pretén involucrar els establiments i els comensals de la comarca en el festival, sinó que també vol posar en valor un dels àpats més tradicionals de la cuina catalana: l’esmorzar de forquilla i ganivet

El concurs, que pretén conèixer quin és el millor restaurant de forquilla i ganivet de l’Anoia, arrenca aquest dissabte dia 1 i fins el dia 15 de juny els comensals podran puntuar els esmorzars que ofereixen els establiments participants.

Entre els 20 restaurants participants en tenim dos de vilanovins: el Gastrobar del Mercat Municipal i el restaurant Mar i Terra.

David rodrigues Gastrobar del Mercat-v1

David Rodríguez, del Gastrobar del Mercat creu que iniciatives com aquestes ajuden a promocionar els bars i restaurants de la comarca, especialment els locals petits de municipis que no tenen tanta projecció com els de la capital.

La proposta de David Rodríguez per aquest concurs d’esmorzars de forquilla de l’Anoia és un plat de pinxitos a l’arbre. Un plat, diu, tradicional que han preparat amb un marinat propi que evoca les antigues matances.

D’altra banda, Teresa Quintero, assegura que els esmorzars contundents són habituals al Restaurant Mar i Terra, i per participar en aquest concurs han triat una recepta de popets en salsa que esperen que agradi molt.

Quintero està emocionada i agraïda per la invitació de Vadefoodies tot i que assegura que també sent certa pressió perquè hi prenen part grans cuiners i restauradors amb molta experiència.

mar i terra

La ciutadania decidirà, per votació popular, quin és el millor restaurant de forquilla de l’Anoia

Vadefoodies proposa que sigui la votació popular la que decideixi quins son els millors esmorzars de forquilla de l’Anoia, de tal manera que en cada un dels bars i restaurants participants el comensal podrà emplenar una butlleta on puntuarà l’esmorzar de l’1 al 5 i dipositarà la butlleta en una urna que també trobarà a l’establiment.

El recompte es farà el dissabte dia 15 de juny al matí, en ple festival Vadefoodies, i es determinarà el primer i el segon premi que s’atorgaran en acabar l’esmorzar que es farà a la rambla del Museu de la Pell. Des de l’organització del festival gastronòmic s’anima tothom a participar en aquest concurs per reconèixer els millors esmorzars de forquilla de l’Anoia.

A més, pels amants d’aquests esmorzars tan gastronòmics com contundents, el dissabte dia 15 de juny en el marc del festival Vadefoodies, els cuiners Sergi de Meià i Adelaida Castells, coautors del llibre “Esmorzars de forquilla”, oferiran un showcooking i degustació d’un plat de morro i tripa. Cal apuntar-s’hi i comprar els tiquets a la web vadefoodies.cat, ja que les places son limitades.

Recordem que la cinquena edició del Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies tindrà lloc els dies 14 i 15 de juny al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. Aquesta edició tindrà la cuina coreana com a protagonista.