El món de l’esport vilanoví omple Can Papasseit per premiar els mèrits d’entitats i esportistes locals |FOTOS i VÍDEO|

09 Oct 2017


Can Papasseit es va omplir, diumenge, per reconèixer els mèrits dels esportistes locals, tant a títol personal com col·lectiu, en la Festa de l’Esport 2017. La família esportiva vilanovina va compartir una cerimònia àgil de lliurament de premis, conduïda per la periodista Marissa Martínez, i organitzada des del Servei d’Esports i Comunicació. Dos moments van marcar de manera destacada la gala: el lliurament emotiu “En el record” a Asensio Sánchez, Antonio González i Marina Rosillo, i la proclamació de Roger Bars i Laura Martínez, al final de l’acte, com a millors esportistes


El regidor d’Esports, Camilo Grados, i l’alcaldessa vilanovina, Noemí Trucharte, van obrir la cerimònia amb uns breus parlaments tot reconeixent la satisfacció i l’alegria d’aplegar prop de 400 persones vinculades a l’esport vilanoví en un acte que l’actual equip de govern ha volgut recuperar, tot i que en un format  auster pel que fa a la despesa econòmica.

El guió de la cerimònia es va desenvolupar sense més entrebancs que algunes interrupcions pactades amb l’actor David Vilaseca que va ser l’encarregat de posar el toc d’humor a la festa.

Entre aplaudiments i ovacions, un centenar d’esportistes van anar pujant a l’escenari a recollir el seu guardó de mans de diferents responsables municipals del consistori vilanoví, mentre en una pantalla es projectava la fotografia dels protagonistes. Un dels moments més emotius de la gala, però, va ser la imatge de l’escenari completament buit i la projecció del poema “Estenc la mà” de Miquel Martí i Pol que va servir per lliurar les mencions “En el record” a les famílies de tres persones del món de l’esport traspassades en el darrer any: el veterà Asensio Sánchez, vinculat al Club Petanca Vilanova i al CF Vilanova del Camí, i també ex regidor d’Esports vilanoví; Antonio González, un dels socis fundadors de la Peña Madridista vilanovina, traspassat el mes de juny, i encara més recent, el colpidor adéu a la jove Marina Rosillo, del CE Budokan i el FS Òdena, entre altres. El públic, dempeus, els va retre un aplaudiment commogut, mentre Noemí Trucharte, Camilo Grados i la tècnica d’Esports, Núria Fàbregas, lliuraven a les famílies, amb discreció, els respectius records.

L’altre moment esperat de la festa era la proclamació dels millors esportistes locals vilanovins d’aquesta vint-i-tresena edició. La tria no ha estat fàcil tal i com ha reconegut el Jurat, integrat per Camilo Grados, regidor d’Esports; Núria Fàbregas, Tècnica d’Esports; Xavier Garcia, de Ràdio Nova i el departament de comunicacions; Pere Peñas, per part de la premsa comarcal; Luís Perea i Sílvia Cáceres, en representació del consistori, i Julian Castillo, de les entitats.

Els mèrits eren molts alts entre els finalistes de les dues categories, masculina i femenina: vuit homes i sis dones que han demostrat una destacada trajectòria esportiva al llarg de la darrera temporada 2016-2017.

Finalment el Jurat va proclamar guanyadors: Roger Bars, jugador de l’Igualada Hoquei Club, i Laura Martínez, jugadora del Futbol Club Barcelona.

La celebració va acabar amb un refrigeri a la sortida de Can Papasseit i un brindis pels mèrits reconeguts en tots els nivells esportius: escolar, promesa, entitats, Esport Base, equips tècnics… així com entre els col·lectius que impulsen projectes i iniciatives per promocionar l’esport i la salut.