El Ple aprova la rebaixa del règim sancionador en cas d’absentisme escolar

31 Oct 2018

PLE 31 octubre a les 11 mati pressupostos (1)-v22

Durant la sessió extraordinària del Ple s’ha acordat modificació de l’ordenança de civisme i convivència, un punt que ha defensat la regidora de DECIDE, Imma González

 

Durant la sessió extraordinària del Ple s’ha acordat modificació de l’ordenança de civisme i convivència, un punt que ha defensat la regidora de DECIDE, Imma González. En el capítol XXVI, d’aquesta ordenança, es preveu la protecció dels menors, establint un règim sancionador en cas que el pare, mare, tutor  o guardador legal del menor no procuri per l’assistència del menor al centre escolar durant el període d’escolarització obligatòria. L’import de la sanció és de 750 €, un preu que la regidora de DECIDE considera massa elevat i per aquest motiu s’ha proposat al Ple la rebaixar-la en un 50%, atès que la seva finalitat és preventiva no repressiva, ha dit González. Cal cercar solucions pedagògiques i socials i treballar amb les famílies.

La proposta s’ha aprovat únicament amb els vots a favor dels partits del govern.

Meritxell Humbert ha estat la més crítica amb la proposta que diu, hauria de garantir els drets del menor, recollits a la Constitució Espanyola on es contemplen sancions privatives de llibertat en cas d’incompliment.

Marcel·lí Nieto d’ERC també s’ha mostrat en contra de la proposta que diu no contribueix a millorar els índex educatius de Vilanova del Camí.

I en la mateixa línia s’ha expressat Juan Manuel Cividanes de VV-IPV, qui assegura que no té cap sentit modificar un règim sancionador que no s’ha aplicat mai.

Vanesa González de V365,  ha recordat que el protocol en cas d’absentisme segueix un pla llarg i laboriós que es va elaborar durant el mandat anterior amb la Generalitat de Catalunya i amb el consens dels centres educatius. “Justament aquest protocol, ha dit Vanesa González, preveu evitar arribar a la sanció”.

La regidora Sílvia Cáceres ha explicat al Ple que enguany s’ha activat el protocol d’absentisme diverses vegades però no ha estat necessari arribar al sancionador perquè s’ha treballat amb les famílies per reconduir la situació.

Les sancions per no recollir les defecacions de la via pública passen dels 350 als 700 €

Pel que fa a l’ordenança sobre la tinença d’animals domèstics, la proposta del govern és la modificar a l’alça el règim sancionador que passarà dels 350 € als 700 €. La regidora Imma González ha exposat al Ple que en aquests dos anys s’han posat més sancions que ens els darrers 15 anys però creu que cal ser més durs perquè hi ha persones reincidents. Creu que l’augment de l’import de les sancions pot ser una mesura dissuasiva que cal acompanyar d’altres campanyes de conscienciació.

La regidora Meritxell Humbert creu que aquesta és una proposta visceral d’Imma González i ha demanat poder treballar el tema amb més temps i des d’una òptica més global: amb les escoles, amb la comunitat… Meritxell Humbert ha preguntat quantes d’aquestes sancions s’han cobrat, una pregunta que també li han fet altres regidors al Ple, però Imma González no ha contestat.

Juan Manuel Cividanes de VV-IPV ha tornat a fer la proposta instal·lar càmeres a la via pública que facilitarien la identificació de les persones incíviques i la tasca policial. Mentre que per a Francisco Palacios, de VA!, es tracta d’un tema de convivència que cal seguir treballant amb campanyes de sensibilització i conscienciació i potser no tant des de la imposició de multes.

La portaveu de Vilanova 365, Vanesa González, també creu que aquest és un tema per treballar de manera diferent. Les sancions que es proposen, diu, “són desproporcionades i no asseguren que s’acabin amb les conductes incíviques i amb els carrers bruts”.

El Ple d’aquest 31 d’octubre també ha aprovat l’ordenança que regula la utilització de les barbacoes de la zona de pícnic del Parc Fluvial.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by