El Ple de Vilanova del Camí va celebrar dilluns una de les sessions més llargues i tenses del mandat | VÍDEO

13 Nov 2018

El Ple de Vilanova del Camí va celebrar aquest dilluns una de les sessions més llargues i tenses del mandat. Tot i que es preveia que un dels temes principals del debat seria l’aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana del PMUr3, donat els posicionaments distants entre els grups municipals, la confrontació política es va donar des del primer punt de l’ordre del dia

Ple Ordinari 12nov18 (13)

El reglament de felicitacions i condecoracions de la Policia Local queda sobre la taula en espera de trobar més consens

La situació actual del govern feia preveure un ple dur, amb la dificultat afegida de trobar majories sòlides per aprovar els punts de l’ordre del dia. El debat va estar tensionat des del principi amb la proposta d’aprovar una modificació del Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament. La regidora de DECIDE va ser l’encarregada d’exposar el punt que proposava la introducció d’un articulat específic per regular les condecoracions i felicitacions que s’atorguen a la Policia Local.

La regidora de Governació va explicar que aquesta modificació respon a la voluntat “d’actualitzar i posar ordre al què està desendreçat” donat que el reglament és de l’any 96.

Els grups de l’oposició i també el soci de govern VV, van criticar la proposta d’Imma González perquè consideren que és un greuge comparatiu amb la resta dels treballadors municipals. El més crític va ser el regidor republicà Marcel•lí Nieto, qui va preguntar a Imma González el “perquè d’aquesta fixació amb la Policia Local

La regidora no adscrita Meritxell Humbert va qualificar la proposta de “poc treballada i redactada amb criteris subjectius” mentre que Juan Manuel Cividanes va acusar a González de “voler fer un ús polític del reglament” i va proposar deixar el punt sobre la taula per seguir treballant-lo.

Vanesa González, de V365 també va ser crítica amb la regidora de Governació qui pocs minuts abans havia fet una exposició de diferents accions i millores que s’han fet al cos com la compra de vestuari de gala, uniformes o botes, que va dir, “no es compraven des de fa més de 10 anys”.

La portaveu de Vilanova 365, va recordar-li que demanar roba i calçat és un dret dels treballadors, recollit per conveni, i que es pot sol•licitar cada any.

La discussió entre ambdues regidores va acabar amb la intervenció de l’alcaldessa Noemí Trucharte que va retirar-li la paraula a la portaveu de Vilanova 365.

L’alcaldessa va sotmetre a votació la proposta de Cividanes de deixar el punt sobre la taula. A la primera votació hi va haver un empat a 8 però en una segona volta, el canvi de vot d’ERC, va acabar decantant la balança a favor de posposar el debat sobre aquest punt.

Una decisió que va decebre la regidora de DECIDE Imma González que va assegurar no entendre que “privés més la bilis que el sentit comú. Estem obligats a tenir un reglament per la Llei de Policia de Catalunya i la Lley de las Fuerzas de Seguridad del Estado”.

El punt es va deixar sobre la taula amb 9 vots a favor de V365, VV, CiU, ERC i la regidora no adscrita Meritxell Humbert i 8 en contra, del PSC, VA i DECIDE.

Ple Ordinari 12nov18 (15)

Vilanova regularà l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) com els patinets, rodes o plataformes elèctriques

El Ple va seguir la mateixa tònica en el debat per modificar l’actual Ordenança de Circulació. La proposta, va explicar Imma González, incorpora un nou articulat per als vehicles de mobilitat personal de dues rodes amb motor elèctric, tipus patinet, cicles, o plataformes que es classifiquen en dos tipus: A i B, segons la seva grandària i que han anat proliferant a les vies urbanes. La proposta també contempla un règim sancionador en funció del vehicle, la seva potència i del tipus d’ infracció.

El text de l’ordenança s’ha sotmès a informació pública i en aquest temps s’han rebut sis propostes ciutadanes que s’han incorporat, en la mesura del possible a l’ordenança.

La regidora no adscrita Meritxell Humbert va qualificar l’ordenança de molt restrictiva i va proposar una modificació en el redactat a banda d’incorporar, per exemple, les escoles en el debat.

En la mateixa línia es va manifestar Marcel·lí Nieto, d’ERC, qui va plantejar la possibilitat d’exigir una assegurança als usuaris d’aquesta vehicles per cobrir qualsevol sinistre.

Davant reiterades peticions per introduir i modificar aspectes de l’ordenança, el regidor de CiU Jordi Barón va proposar deixar el punt sobre la taula, una condició que no va agradar a la regidora de Governació que els va retreure que en un mes d’informació pública no haguessin fet cap proposta.

Posat a votació, el fet de deixar el punt sobre la taula no va prosperar i el punt es va aprovar amb els vots a favor de DECIDE, PSC, VA i la regidora Meritxell Humbert i l’abstenció de VV, V365, CiU i ERC.

Ple Ordinari 12nov18 (11)

Unanimitat del Ple davant el protocol d’actuacions davant les violències sexuals en espais festius

La regidora d’Igualtat Sílvia Cáceres va presentar al Ple per a la seva aprovació el Protocol d’actuacions davant les violències sexuals en espais festius que s’ha treballat conjuntament des de la MICOD. Aquest protocol neix per combatre les violències contra les dones, aconseguint que “les festes siguin espais de llibertat , de gaudi, de qualitat i de respecte cap a totes les persones que en formen part.”

Cáceres va aprofitar per donar les gràcies a les regidores d’Igualtat d’Igualada, Santa Margarida de Montbui, Òdena i La Pobla, que han treballat plegades en aquest projecte, als diferents departaments municipals que hi ha col•laborat així com a “totes aquelles dones que amb la seva lluita, feina i força han fet possible aquest protocol”.

La regidora no adscrita Meritxell Humbert va felicitar la regidora pel treball fet i va encoratjar-la a seguir treballant en el marc de la MICOD.
El regidor d’ERC, Marcel•lí Nieto, també va intervenir per posar de manifest el seu compromís i el del seu grup per “garantir i salvaguardar els drets i les llibertats de les dones. És un tema molt seriós i espero que algun dia puguem guanyar aquesta guerra” va dir el regidor.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by