El Ple decideix per unanimitat ajornar l’aprovació definitiva del PMUr3 per buscar el consens dels grups municipals

13 Nov 2018
Ple Ordinari 12nov18 (1)

L’aprovació definitiva del PMUr3 va encendre de nou el debat del Ple. Només el PSC i DECIDE es van mostrar a favor de seguir endavant amb el projecte que consideren de vital importància per al municipi, per a la creació d’ocupació i per a la dinamització comercial d’una zona que ara mateix ocupen camps de conreu

Imma González de DECIDE, va fer una cronologia del projecte que es va iniciar l’any 2005 i en va fer una defensa contundent per la repercussió que podria tenir per al municipi. Assegura que al principi va tenir dubtes però que una vegada conegut el projecte, hi creu fermament. “És igual qui posi la primera pedra o qui inauguri, és una oportunitat per Vilanova que no podem deixar perdre”

En la mateixa línia es va expressar Kilian Tomàs, portaveu del PSC, qui també assegura que “és una magnifica oportunitat per desenvolupar econòmicament la ciutat”. Fet autocrítica, Tomàs va assegurar ser conscient que “el punt no té el consens necessari ni dins ni fora del govern i que per això cal seguir negociant. Les dues parts han de saber cedir” va reblar el portaveu socialista.

Els altres dos socis de govern, VV i VA! Van ser més crítics. Juan Manuel Cividanes, va qüestionar molts punts del projecte relatius, per exemple, a les claus urbanístiques que, assegura, limitarien la instal•lació de comerç; la distribució de les parcel•les; la concentració de VPO als terrenys municipals, o la superfície de la zona verda, que diu “serà impracticable perquè és un talús”.

Des de VA!, Francisco Palacios, va assegurar que votaran a favor de qualsevol projecte que sigui beneficiós per Vilanova del Camí però en aquest cas “existeixen molts dubtes i la decisió requereix d’un estudi assossegat” L’actitud més responsable, va dir Palacios, és deixar el punt sobre la taula, “per continuar treballant plegats i cercar el màxim consens possible”

Ple Ordinari 12nov18 (2)-v22

Els grups de l’oposició també exposen els seus dubtes sobre el projecte i demanen més temps per treballar-hi

El regidor de CiU Jordi Barón va encetar la seva intervenció demanant que es valorés deixar el punt sobre la taula al•legant insuficiència de temps per treballar el tema correctament. Va criticar-ne la “nefasta gestió de l’alcaldessa que s’ha traduït en una oposició frontal i directe del seu equip”. Baron va parlar “d’inoperància i d’incapacitat per governar”, expressions que li van valer l’avís reiterat de l’alcaldessa i finalment, la retirada de la paraula. Baron va lamentar la decisió de l’alcaldessa tot assegurant que “no em coartarà la meva llibertat d’expressió”.

Pràcticament en els mateixos termes es va pronunciar la portaveu de V365, Vanesa González, que va lamentar que aquest punt es portés al Ple sense haver-lo consensuat, almenys , amb els membres de l’equip de govern. “No estem en contra del projecte, va dir González, però la seva gestió -referint-se a l’alcaldessa- i la pràctica d’una política temerària ens ha creat molts dubtes”. González assegura que el fet de portar el punt al Ple era pràcticament obligat després que l’alcaldessa signés per Decret, l’aprovació inicial del projecte. En virtut d’aquesta aprovació, va dir la portaveu de V365, “la promotora privada ha fet una sèrie de despeses i ara podria demanar responsabilitats personals i patrimonials a l’alcaldessa i a l’Ajuntament”.

Marcel•lí Nieto també va demanar retirar el punt de l’ordre del dia donat que el tema és de cabdal importància per a Vilanova i es mereix més temps per trobar un ampli consens per tirar-lo endavant. El regidor d’ERC va exposar alguns dels aspectes del projecte amb els que no està d’acord: la concentració de VPO al terreny municipal, l’obligació de l’Ajuntament a la seva edificació, l’eliminació de l’aprofitament comercial en la parcel•la de titularitat pública o la limitació de l’aprofitament real de la zona verda.

La regidora no adscrita Meritxell Humbert, que també es va afegir a la petició d’ajornar el punt, va afegir altres temes sobre els quals no se’n parla al projecte i que suposarien, diu, un cost important per a les arques municipals. Humbert va demanar si s’havia previst el cost del redimensionat de la xarxa de clavegueram, del traspàs de la titularitat d’un tram de la C-244, o del manteniment de la zona verda.

El Ple va votar per unanimitat retirar el punt de l’ordre del dia amb la voluntat de tornar-lo a debatre durant la sessió ordinària de gener. També es va retirar de l’ordre del dia la proposta d’acord per sol•licitar el traspàs de la titularitat de la C-244 en el tram afectat pel PMUr3.