El Ple evidencia la divisió en el govern de Vilanova del Camí |VÍDEO|

10 Jul 2018


La sessió plenària d’aquest dilluns ha estat la més llarga dels darrers anys, gairebé 5 hores amb dos recessos. La modificació de l’ordenança reguladora per a la utilització de les barbacoes, la modificació del contracte de servei de les llars s’infants, la inauguració de piscina però sobretot la proposta d’ordenació del sector PMU r3, a l’entorn del Puig d’Andela, han posat de manifest la divisió entre els grups del govern


ple 9 juliol 2018 (3)-1200

El ple d’ahir va evidenciar molt més que una fricció entre VV i la resta dels socis de l’equip de govern. Els dos regidors, Juan Manuel Cividanes i Manuel Ocaña, van presentar al Ple una moció que posa en qüestió la gestió que el govern, i més concretament de l’alcaldessa Noemí Trucharte, està fent amb la promotora privada que vol desenvolupar el sector que comprèn els terrenys ubicats al marge de la C-244 entre la rotonda de La Masia i l’avinguda Verge de Montserrat, a l’entorn del Puig d’Andela i Scorpia (PMUr3).

La promotora, l’empresa Retail Anoia, porta més de dos anys negociant amb el govern el projecte urbanístic, que inclou habitatges i una zona comercial amb espais esportius i de lleure. Tot i que la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya ha informat positivament el projecte d’urbanització, el regidor Juan Manuel Cividanes ha presentat una moció per reclamar millores en el projecte, sobretot pel que fa a les distàncies entre les edificacions i els límits de les parcel·les. Cividanes demana que aquesta distància sigui de 5 metres com a mínim “per no tenir un nou Camp del Rei”, però la Comissió d’Urbanisme ha donat el vistiplau a la proposta de la promotora de deixar únicament un metre de distància.

El portaveu de VV també demana compensacions a la promotora, el 10% de l’espai destinat a zona residencial, en comptes d’una parcel·la de concentració, perquè assegura que “d’aquesta manera es perden molts metres”.

Cividanes va reconèixer dures discrepàncies amb l’equip de govern, però sobretot amb l’Alcaldessa, a qui va acusar de no escoltar i de prendre decisions de manera unilateral. “Volem el millor per Vilanova del Camí però VV no està en venda ni ens trobaran en la propera votació sobre el desenvolupament d’aquest sector” va dir Cividanes, tot convidant l’alcaldessa a fer un decret amb la cessió de càrrecs.

Imma González, de DECIDE, va votar en contra de la moció presentada per VV, perquè considera que “el desenvolupament d’aquest sector significa una oportunitat de progrés per a Vilanova del Camí, amb una inversió important, la creació de teixit comercial i de llocs de treball i ” i  va afegir que “el projecte compta amb el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya”

Vilanova Alternativa, es va abstenir tot i valorar la feina de millora del projecte liderada per Cividanes. Francisco Palacios es va mostrar partidari de crear, com demana Cividanes, una comissió de seguiment del projecte, que el líder de VA! També considera positiu per al municipi.


Vilanova 365, ERC i CiU qualifiquen de “vergonyosa” la situació i consideren que això “incapacita a l’alcaldessa per seguir al capdavant d’aquest govern”


ple 9 juliol 2018 (9)-1200

 

Vilanova 365, ERC i CiU van centrar-se més en el fet de l’evidència d’una fractura en l’equip de govern que en el propi projecte. Coincideixen en qualificar de “vergonyosa” la situació i consideren que això “incapacita a l’alcaldessa per seguir al capdavant d’aquest govern”.

Jordi Barón, de CiU, va retreure a l’Alcaldessa que durant un any i mig no se’ls hagi informat d’aquest projecte ni de les negociacions entre l’Ajuntament i la promotora i que ara els demanin suport.

Marcel·lí Nieto, d’ERC, va posar en dubte els arguments d’Imma González sobre la dinamització comercial i sobre la creació de llocs de treball i va apostar per sonar un vot de confiança al regidor d’Urbanisme, Juan Manuel Cividanes, que “ofereix molta més fiablilitat”, va dir.

Vanesa González, de V365, va posar de relleu novament les diferències entre els grups que formen el govern, i també va lamentar la manca d’informació sobre aquest tema, després que les primeres converses amb la promotora les portés a terme l’anterior govern. Va assegurar que també veuen el desenvolupament d’aquest sector com una oportunitat per Vilanova però lamenten que l’actitud del govern “ens posi en una situació molt incòmode” va dir González qui va afegir que “no ens agrada estar al mig de les seves disputes”.

L’alcaldessa Noemí Trucharte va admetre les discrepàncies en un govern format “per grups molt diferents amb els que evidentment hi ha punts que no compartim”. L’alcaldessa va retreure a Vanesa González, de V365, “que vulgui donar lliçons” i considera “lícit” que el seu soci de govern presenti una moció contra un projecte del propi executiu municipal.

La moció finalment no va prosperar perquè només va tenir els vots favorables del grup proposant i d’ERC. PSC i DECIDE hi van votar en contra mentre que V365, CiU i VA s’hi van abstenir. El resultat va ser un empat que l’Alcaldessa va desfer amb el vot de qualitat.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by