El poder de la imaginació per desmuntar prejudicis posa música i lletra a una nova cantata escolar |VÍDEO|

21 Mar 2018


Amb la participació de tot l’alumnat de 4t de primària de les escoles d’Igualada i de Vilanova del Camí, aquest dilluns el pavelló d’hoquei de Les Comes va acollir una nova Cantata Escolar “El Planeta del Mar Inventat”. La doble sessió va tornar a convocar alumnes, famílies i responsables dels centres i institucions organitzadores


Aquesta era la setzena edició que han fet possible des de les regidories d’Ensenyaments Artístics i d’Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de les escoles municipals d’art, música i teatre, el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i la complicitat dels centres escolars.

Per poder-la dur a terme s’ha treballat des de l’inici del curs: primer amb les sessions de formació que reben els mestres, desprès amb el treball que cada escola desenvolupa a les aules i finalment amb la presentació de tot el treball comú als pares, en aquest gran concert.

A l’inici de cadascuna de les sessions, M. Queralt Martí, directora de l’escola de música d’Igualada, en nom de les tres escoles municipals d’ensenyaments artístics, va destacar la importància del treball en equip parlant d’una activitat que va començar amb la intenció d’oferir a les escoles de primària la possibilitat d’interpretar una obra musical de gran format amb el suport i els mitjans de l’escola de música i que, molt aviat va incorporar la col·laboració de les escoles d’art i teatre al projecte pedagògic inicial.


“El Planeta del Mar Inventat”, la cantata que es va interpretar en aquesta ocasió, és una història de ficció amb música de Jordi Lluís Rigol i text d’Enric Estany. A partir d’un conflicte ens parla de la relació entre pares i fills, del poder de la imaginació i de no jutjar a la gent per la seva aparença.


L’escenografia, planetes i un mar amb meduses, va estar coordinada per Xavier Mula, professor de l’escola d’art; el programa de mà i un reportatge fotogràfic dels concerts també els van realitzar alumnes de l’escola d’art; els narradors eren joves alumnes de l’escola de teatre i tots els cantaires i músics van actuar dirigits per Montserrat Roset, professora de l’Escola de Música.

Cantata_2018_38 (1) Foto Cristina Bravo-v11

Cantata escolar 2018. Foto de Cristina Bravo