El regidor de Medi Ambient JM Cividanes anima la ciutadania a reciclar l’oli domèstic per minimitzar l’impacte mediambiental

26 Jun 2018

Campanya Oli jun18-2-V22


La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha impulsat una nova campanya de recollida d’oli domèstic amb l’objectiu de promoure el reciclatge i respectar el medi ambient. El passat 8 de maig es van canviar els contenidors de l’oli així com l’empresa que gestiona aquest residu que a partir d’ara és FCC. Aquesta setmana, també es rebrà a les llars vilanovines un díptic amb tota la informació necessària per fer un bon reciclatge


El regidor de Medi Ambient, Juan Manuel Cividanes, demana la col·laboració ciutadana i anima el veïnat perquè faci el reciclatge de l’oli d’origen vegetal, és a dir, el que utilitzem per cuinar o el que podem trobar a les llaunes de conserva.

Aquests olis, que s’hauran de filtrar prèviament, es poden guardar en una ampolla de plàstic, de màxim tres litres de capacitat, que després dipositarem directament al contenidor.

Amb aquest senzill gest, diu Cividanes, contribuïm a minimitzar l’impacte mediambiental i donem suport al procés de recollida i gestió d’aquest residu tan perjudicial per a les nostres ciutats. En aquest sentit, el regidor ha recordat que l’oli és un residu altament contaminant i ha destacat l’alt cost del manteniment per als sistemes de clavegueram i de les estacions depuradores, que es veuen afectades pels abocaments de l’oli que es fan directament a l’aigüera.


Reciclatge de l’oli en xifres


Vilanova del Camí va començar a reciclar l’oli domèstic l’any 2009 i des d’aleshores ha recollit prop de 18.000 litres d’oli usat. En els darrers anys, la recollida ha augmentat lleugerament però encara hi ha molt marge per créixer, assegura Juan Manuel Cividanes.

Segons les xifres facilitades per l’àrea de Medi Ambient, l’any 2014 es van recollir 1.043 litres; l’any 2015 van ser 1.972 litres; el 2016, 2.190 litres; i l’any passat 2.407 litres.

Campanya Oli jun18-1-V22


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by