- L’alumnat dirigit per Sheila Grados enceta, aquest divendres, el programa de festivals d’estiu de l’escola que com és habitual es distribuiran en dos caps de setmana.
L’alumnat del taller d’òpera Artístic acomiada el curs, aquest divendres, amb un espectacle a Can Papasseit que convida el públic a gaudir d’un dels gèneres musicals més valorats. I ho fan amb una proposta molt original que per primer cop s’enfronta a un tema molt recurrent en aquest gènere: la mort. L’han titulat L’òpera es tenyeix de mort.
Després de més de deu anys de taller d’òpera, l’escola Artístic ha creat espectacles molt diversos per mostrar el treball de l’alumnat a final de curs, i han tocat tots els pals: el drama, la comèdia, la sarsuela, el món dels contes, les històries romàntiques… Aquest any, com explica Sheila Grados, professora d’òpera i directora de la funció, han apostat per aprofundir en una de les grans temàtiques que acompanya l’òpera des dels seus inicis: la mort.
Durant el curs han après recursos interpretatius i vocals per “aprendre a morir” com diu Grados, sobre l’escenari, i per mostrar-ho al públic no només amb una interpretació teatral sinó també vocal, és a dir, cantant. Una tasca que no ha estat fàcil, però sí molt interessant.
Divendres, a Can Papasseit, oferiran un repertori de quatre fragments de peces diferents, escurçades i adaptades, perquè tinguin una durada òptima per al públic, que tindran com a fil conductor un guió novament original; la història d’una escriptora amb un encàrrec molt concret: escriure un llibre sobre aquesta temàtica i titulat L’òpera es tenyeix de mort.
A banda de l’esforç de l’alumnat, Grados destaca el treball que han fet per crear l’attrezzo i la decoració, amb la col·laboració dels familiars, i la bellesa del vestuari que un cop més anirà a càrrec d’Urbani Castilla, que de segur tornarà a sorprendre a tothom.
Els intèrprets de l’òpera seran: Urbani Castilla, Jaume Aymerich, Maria Sabaté, Mario Tomàs i Cándido Berrocal.
Sheila Grados també ha destacat i agraït la participació de Marta Olivé que farà l’acompanyament al piano i d’altres col·laboradors (que no són alumnes) però que contribuiran en les escenes en què es necessitaven cors: Cristina Carrasco, Magda Soteres, Marisol González, Dolça Prat, Aroa Bermúdez, Rocio Maya, Puri Capitán, Esther Rey i Verónica Montaño. Jana Molins acompanyarà també en el ball.
Sheila Grados, a part de la direcció, s’ha encarregat també dels subtítols traduïts de les peces operístiques, perquè tothom pugui gaudir plenament de la funció.
Des de l’escola fan una invitació a l’assistència de tothom qui vulgui gaudir d’una nit especial i d’un espectacle on “la mort”, com diu Sheila Grados, “es fusiona amb la bellesa de la música”.
La funció començarà a les 20:30 h i les entrades, amb aforament limitat, es podran comprar mitja hora abans, a Can Papasseit, al preu de 5 €.
Doble festival
Artístic enceta així el primer cap de setmana de comiat del curs 2022-2023. A banda de la proposta operística, per dissabte han programat els festivals infantils i juvenils de l’alumnat del centre, però en aquest cas l’assistència de les famílies ja omple pràcticament l’aforament, com ha explicat a Ràdio Nova la directora de l’escola Rosalba Sánchez, i encara que vulguin compartir-lo amb la població, es fa difícil perquè tenen prioritat els familiars.
El festival infantil, que es fa a les 17:00 h, va esgotar les entrades en només tres dies. Tanmateix, encara queden entrades per al festival juvenil que es fa dissabte a les 20:00 h.
D’altra banda, com ja és habitual, l’escola tindrà un segon cap de setmana d’activitats de final de curs. El dissabte 22 de juliol a les 20:30 h, es fa el festival d’adults, i el diumenge 23 de juliol, a les 19:00 h, el festival flamenc.
Aviat s’obrirà la venda d’entrades a les famílies i després, al públic general