El vot de qualitat del govern aprova la compatibilitat de l’alcaldessa amb l’exercici professional | CRÒNICA DEL PLE

31 Jul 2019

VÍDEO 📹 Ple Extraordinari 29 de juliol de 2019

El ple vilanoví va aprovar dilluns que l’alcaldessa Noemí Trucharte pugui exercir la compatibilitat del seu càrrec electe amb l’exercici professional. La decisió va topar amb els vots en contra d’ERC, V365 i l’abstenció de Junts x Vilanova


Plens de l’Ajuntament de Vilanova del Camí

Àrea informativa dedicada


Ple Extraordinari 29 juliol 2019 14

El ple extraordinari de dilluns va oferir una imatge inusual. No només perquè faltava un regidor -en una legislatura que el posicionament d’un vot pot ser determinant- sinó també perquè l’alcaldessa Noemí Trucharte es va haver d’absentar de la sessió per procedir a la deliberació d’aquest punt. 

Jordi Barón va manifestar que el seu grup sempre s’absté en temes de caire de personal i de compatibilitat, a més “se’ns ha explicat que no ha d’afectar a la tasca d’alcaldia i per tant, això no anirà en detriment del correcte funcionament de l’administració de l’Ajuntament; a nivell fàctic ja es venia produint”, va afegir.

Per contra, des d’ERC, Marc Bernáldez, va assenyalar que consideren contradictori el fet d’haver aprovat una dedicació exclusiva per a l’alcaldessa, sumat a un càrrec eventual de suport amb la compatibilitat; “no lliga, no sabem per quant temps determinat serà i si anirà en detriment de les feines de l’alcaldia”

En la mateixa línia, la portaveu de V365 Vanesa González va posar en dubte que es pugui compaginar una dedicació exclusiva amb l’exercici professional. Ho consideren “impossible”, va dir, “no ho veiem ètic, ni moral” i va assenyalar possibles “conflictes d’interessos entre els clients i assumptes que poden influir a l’Ajuntament”. González també va fer la petició de llegir un missatge de Francisco Palacios, permís que la primera tinent d’alcaldessa va donar-li, en què VA expressava la posició contrària a la compatibilitat gairebé en els mateixos termes.

Eva Vadillo va defensar la petició de compatibilitat tot recordant “com l’alcaldessa ja ha explicat en comissions informatives que en cap cas agafaria temes que tinguessin a veure amb l’Ajuntament i també va aclarir que el tema de tenir el despatx obert és perquè té casos oberts que no es resolen ni en un mes ni en dos”.

La petició va poder prosperar amb el vot de qualitat que la portaveu del PSC i primera tinent d’alcalde, Eva Vadillo, després que es produís un empat entre els vots favorables i els contraris. 


Ajuntament web baner 720x230-v2