Els 18 alumnes de francès del Pla de les Moreres superen el DELF amb una mitjana de 8 |ÀUDIO|

22 Jun 2017


L’Institut Pla de les Moreres va rebre ahir amb satisfacció les valoracions de les proves DELF (B1) de francès, un certificat oficial equivalent al nivell 3 de l’Escola Oficial, en el que s’hi van presentar 18 alumnes del centre: 11 de 4t d’ESO i 7 de Batxillerat


Marta Bartroli i Pep Marti Proves DELF 2017 2Els alumnes s’examinaven de les quatre competències bàsiques de la llengua: comprensió oral i escrita, producció oral i escrita. I el resultat no podia haver estat més positiu, els 18 alumnes han aprovat i a més a més ho han fet amb una nota mitjana de 8.

Un repte que fins i tot ha superat les expectatives de la professora de francès Marta Bartrolí, que era conscient de la dificultat de la prova. “No obstant, diu Bartrolí, el grup de 4t era molt potent i jo els hi he exigit molt”

Emocionada i satisfeta, Bartrolí, felicitava als seus alumnes, “alguns dels quals van començar fa pocs anys sense saber ni una paraula de francès i l’evolució ha estat increïble”, assegura. Aquesta prova, diu la professora, ha suposat un salt qualitatiu i quantitatiu per al centre que habitualment presentava 3 o 4 alumnes, aquells que es considerava que estaven preparats per superar l’examen. L’any passat ja es van presentar 12 alumnes i aquest any,  amb el compromís explícit dels alumnes de 4t d’ESO, se n’han presentat 18.

Al nostre país, estudiar una segona llengua estrangera té caràcter optatiu a diferència de la resta de països europeus on és obligatori. Això, diu Marta Bartrolí, suposa un greuge comparatiu i un desavantatge per als nostres alumnes. “Molt abans que la Generalitat adoptés aquestes proves i lliurés un certificat oficial, l’institut ja examinava als seus alumnes de manera lliure” explica la professora.

El director de l’Institut Pla de les Moreres, Pep Martí, també ha fet un reconeixement a la tasca i l’esforç compartit entre la professora i l’alumnat de francès. Aquests resultats els omplen de satisfacció i demostren la qualitat de l’ensenyament de l’institut vilanoví.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by