Els carrers i places de Vilanova del Camí es vestiran de Festa Major del 29 d’agost al 2 de setembre

31 Jul 2019
Imatge d'arxiu Festa Major 2018
Imatge d’arxiu Festa Major 2018

A cavall entre agost i setembre, Vilanova del Camí celebrarà la Festa Major 2019. I és que enguany, el primer diumenge de setembre, que habitualment es celebra el diumenge de Festa Major, escau en dia 1. A partir del dijous 29 d’agost, doncs, estan previstes les primeres activitats d’un programa que es gaudirà, tal com convida l’estiu, als carrers i places


Ajuntament de Vilanova del Camí

Web de l’Ajuntament de Vilanova del Camí


La regidoria de Festes ha farcit un ampli programa de la mà de la Comissió de Festes i de l’associació juvenil La Xispa, amb la col·laboració també de diferents entitats. 

Els actes més tradicionals donaran el tret de sortida a la festa. L’habitual cinema a la fresca, dijous al vespre, projectarà el film “Campeones” al carrer Maria Aurèlia Capmany, a partir de les 22 h. I l’endemà divendres, tindrà lloc la proclamació de les pubilles i hereus, amb el pregó, a les 20 h, a càrrec de l’humorista Edu Mutante i els versos dels diables Els Cabrons. 

Entre les novetats hi ha una doble activitat d’Escape Room, amb versió infantil (diumenge al matí) i versió per adults (a la tarda) que promet passar una estona entretinguda i .

Entre els plats forts, cal destacar el concert de David DeMaría. El gadità conegut per treballs com “Sin miedo a perder” o “Barcos de papel” actuarà a la plaça del Mercat el dissabte 31 d’agost, a dos quarts d’onze de la nit. Fa només un any que va publicar nou treball “20 Años” on rescata algunes de les composicions de dues dècades de carrera i també incorpora temes inèdits.

Festa-Major-2019-cartell-2

El grup Brincadeira mestres de la percussió a la 8a Xambalada 

A la festa no fallarà la bona percussió de La 8a Xambalada que dissabte a partir de les 17 h, omplirà de sons de timbals la plaça Picasso. Els convidats de l’Associació Cultural Camp del Rei són: No m’atabalis, So-m Maurina, Tabalers Els Cabrons i els Brincadeira, tot un referent en el món de la batucada que s’encarregaran de fer un taller infantil de percussió i una Masterclass. 

A la festa tampoc no faltaran altres activitats populars pròpies de tota Festa Major: cercavila amb els Geganters i Grallers de Vilanova del Camí, castellers amb Els Moixiganguers i la dansa de Vilanova amb l’Esbart Dansaire; un matí de diumenge de cultura popular. I el dilluns, 2 de setembre, està reservat com cada any per la clàssica tarda d’havaneres. 

Compartir un mos al carrer també formarà part de la celebració: la sardinada popular de divendres; la botifarrada de dissabte de l’Agrupació Cultural i Recreativa, el tast de vinyales amb la Confraria de la Vinyala, pel diumenge al migdia, i el Fruita tast!, per dilluns. 

I com a tota festa, la música també convidarà a ballar: divendres amb Remember Dance; dissabte, després del concert amb David DeMarÍa, amb l’orquestra Gala i diumenge a la tarda, amb La Liberty, després de l’espectacle Impro Show.

Capítol a part mereix l’Embarraca’t de la Xispa que portarà la música en directe per als més joves als terrenys del costat del CAP, de divendres a diumenge.


Banner Ajuntament de Vilanova del Camí 2019

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by