Els joves estan convidats a celebrar el Dia Europeu de la Informació Juvenil amb una jornada d’activitats a Can Muscons

16 Abr 2019
Portes obertes can muscons abril 2019 (3)

Aquest dimecres 17 d’abril es commemora el Dia Europeu de la Informació Juvenil i Vilanova del Camí ho celebrarà amb una jornada plena d’activitats a Can Muscons. Al matí, amb diferents tornejos de lleure i a la tarda, amb un seguit d’activitats amb continguts informatius i d’orientació juvenil

Durant el matí es disputaran quatre campionats de playstation, tennis taula, futbolí i billar, on els joves de 12 a 29 anys podran demostrar les seves habilitats i obtenir diferents premis que es descobriran a l’inici de cada torneig, un cop llegides les bases. Per tal de participar en aquestes competicions cal fer inscripció el mateix dia 17 d’abril, de 9 a 11 h. Les competicions s’allargaran fins a les 14 h.

A la tarda, a partir de les 17 h, es portaran a terme un seguit d’activitats vinculades amb la Informació Juvenil. Els joves, explica José Sestelo, informador i dinamitzador juvenil, trobaran un espai d’Orientació Laboral, que funcionarà de 17 a 18 h, on podran aprofundir sobre temes relacionats amb sortides professionals i també sobre recursos i competències bàsiques.

Així mateix podran visitar un espai amb Experiències de Mobilitat Internacional, de 18 a 19 h, “per tal que aquells joves interessats en gaudir d’una experiència a l’estranger, puguin conèixer de primera mà les vivències d’altres joves que han viscut un procés similar”, explica el tècnic de Joventut, Carles Palet.

A les 19 h tindrà lloc la presentació del Col·lectiu Feminista que, com explica Palet, ha nascut a les aules de batxillerat de l’Institut Pla de les Moreres i que ha rebut el suport en matèria de participació juvenil de l’Espai Jove.

Portes obertes can muscons abril 2019 (12)

Aquesta presentació anirà seguida d’un Taller de Gènere, a les 19:30 h,  a càrrec de Dones amb Empenta. Sota el títol “Només Sí, és Sí!” posarà la mirada en la prevenció dels diferents tipus de violències i abusos que es produeixen en espais d’oci.

Durant tota la tarda, de 17 a 20 h,  també hi haurà un Taller de Cuina on el jovent podrà elaborar el seu propi berenar acompanyats d’una experta en pastisseria.

Finalment, per concloure les jornades, està previst un concert de La Séptima Trastada, que començarà a les 20:30 h. El grup vilanoví, explica Palet, actuarà en un format reduït amb Albert Martínez i Joan Cruz i prepara un bon repertori de rumba fusió.

I per cloure la jornada, a les 22:30 h, sessió de Cine-Fòrum amb la pel·lícula “A Escondidas” de Mikel Rueda que aborda sobre les relacions juvenils, els drets LGTBI i el fet migratori, “un tema que també interessa els joves”, diu Palet.

Durant tota la jornada el jovent podrà anar publicant fotografies a Instagram amb diferents etiquetes: #newinfo i #infoselfi si volen participar al concurs internacional o #InfoCanMuscons si es vol participar en el concurs local. La imatge haurà d’anar acompanyada d’un comentari on s’expliqui alguna cosa que hagin descobert gràcies als serveis d’informació juvenil. La millor aportació, assegura el tècnic de Joventut, Carles Palet, serà premiada amb un altaveu Bluetooth. Des de l’Oficina Jove de l’Anoia, també es sumen a la campanya amb l’etiqueta #infoanoiajove i per la celebració europea ens acompanyaran a Can Muscons.

Cartell Dia Informacio Juvenil

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by