Els manifestant insulten amb crits de “fills de puta”, “zorra” o “guarros” els consellers comarcals de Junts i PSC

22 Jul 2019
constitucio consell 2019 (2) b v2

A la sortida del Ple, els manifestants han increpat i insultat els representants de Junts i del PSC, en especial contra l’Alcaldessa vilanovina Noemí Trucharte i el regidor Jordi Barón, amb crits de “fills de puta”, “zorra” o “guarros”. Un fet que el PSC no ha trigat en criticar a través d’un comunicat enviat als mitjans de comunicació.

El partit deixa clar que “aquesta és una escena mai vista a la nostra comarca en els 40 anys que portem de democràcia municipal. I és una escena que no hem vist quan ERC i la CUP han intentat fer pactes amb el PSC mateix en alguns municipis o quan ERC ha obtingut una alcaldia de la comarca amb el suport de Ciutadans”.

El PSC assegura que el pacte amb Junts és democràtic i representa “el poble” perquè suma la majoria absoluta dels vots dels anoiencs i anoienques. Afegeixen que el pacte  té com a objectiu millorar la vida de la gent amb actuacions en promoció econòmica, comunicacions, política social, educació, feminisme, LGTBI, transició energètica i tants altres reptes que té l’Anoia.

Sobre els actes del passat divendres, el PSC diu que “és un precedent molt perillós”. Estan d’acord amb la llibertat d’expressió però “el fet de voler impedir l’elecció democràtica d’un govern elegit a partir del resultat votat a les urnes, troben que “és inadmissible”.

Des del PSC emplacen als organitzadors de la manifestació: l’ANC, el Casino Popular el Foment, Súmate i els membres d’ERC i la CUP a reflexionar sobre quina societat volen i quina comarca volen. Afirmen que si l’argument polític és l’insult,  caldrà fer molta pedagogia del què és la política i la democràcia. “El que et fa ser democràtic, diuen des del PSC, és expressar la teva opinió amb llibertat i, alhora, ser capaç de respectar les persones escollides a les urnes i el funcionament de les institucions públiques”.

L’Alcaldessa de Vilanova del Camí Noemí Trucharte, que en aquest mandat ocuparà una de les vicepresidències del Consell, ha assegurat a Ràdio Nova que se sent “decebuda i avergonyida de l’actitud tan poc democràtica d’alguns veïns i veïnes de  Vilanova del Camí”.

constitucio consell 2019 (1) b v2

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by