Els #sangfluencers protagonitzen enguany la Marató de donació de sang de Vilanova del Camí

04 Abr 2019
Roda de premsa  Marató de Sang abril 2019
Moment de la roda de premsa

“Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”. Aquesta serà la idea central de la Marató de donants de sang de Vilanova del Camí, que se celebra el proper divendres 12 d’abril a Can Papasseit de 10 a 21 hores

Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest, és el repte que es planteja la marató d’enguany, explica Marta Hernández, Coordinadora del Banc de Sang a la Catalunya Central, que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia. 

La Marató de Vilanova del Camí arriba dissabte 12 de març a la seva tretzena edició i és la tercera que es realitza a la comarca de l’Anoia aquest any 2019, anteriorment s’ha portat a terme a Piera i a Santa Margarida de Montbui.

Es posaran el màxim de facilitats: activitats i actuacions, regals, refrigeri atractiu, flexibilitat horària, espai atractiu i cèntric, ambient agradable, i un ampli desplegament de mitjans per donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més.

La regidora de Serveis Personals, Sílvia Cáceres, ha agraït la col·laboració d’entitats, comerços locals i voluntaris la seva participació a la Marató, l’objectiu de la qual és sensibilitzar sobre la importància de donar sang, captar nous donants i aconseguir així un important nombre de donacions durant aquesta jornada. La regidora Sílvia Cáceres anima a tothom per superar les 236 donacions de l’any passat. 

L’alcaldessa Noemí Trucharte ha agraït al Banc de Sang la gran tasca que fa i ha destacat la importància vital que té, perquè gràcies a aquestes maratons i als diferents acaptes de sang que fan durant tot l’any, es poden seguir salvant moltes vides, va dir l’alcaldessa. Per això, l’alcaldessa va mantenir la decisió que va prendre l’any passat de permetre als treballadors i treballadores de l’Ajuntament per donar sang en horari laboral sense necessitat de recuperar el temps que inverteixin.

Noemí Trucharte va animar a tots els vilanovins i vilanovines a participar d’aquesta nova marató de sang, a compartir aquest tresor tan preuat que és la sang, però sobretot als joves i aquells que ho faran per primera vegada.  

Recordeu doncs que la Marató de Sang serà el proper 12 d’abril de 10 a 21 h a Can Papasseit.

radio sang fluencer-2