Eva Mendoza i Juan Meira de 2plega2: 6.000 quilòmetres contra la fibrosi quística

18 Des 2018

Amb el lema, “Para que ellos vivan” els integrants de l’associació 2plega2, de Jérez de la Frontera, s’han plantejat el repte de  recórrer 6.000 km en bicicleta plegable, passant per totes les comunitats autònomes i – pujant els mateixos ports que la volta ciclista- amb l’objectiu de visibilitzar la fibrosi quística. Avui, dos dels seus protagonistes, Eva Mendoza i Juan Meira, han passat per Vilanova del Camí i han fet parada a Ràdio Nova per explicar-nos el seu projecte

Eva Mendoza 2plega2 (2)

Tant Eva com Juan van deixar els seus respectius llocs de treballs i van iniciar aquest projecte per conscienciar la població i donar a conèixer aquesta malaltia rara amb pronòstic greu. La primera experiència va ser recórrer 3.000 km, en bicicleta plegable, entre Jérez de la Frontera i Roma. La iniciativa va despertar l’interès i la col·laboració d’empreses i particulars que s’han solidaritzat amb la causa i que agraeixen que hi hagi algú que visibilitzi aquesta malaltia rara que afecta 5.000 persones a tota Espanya.

Donada la bona acollida del projecte, l’entitat 2plega2 ha decidit fer un nou repte, doblant els quilòmetres a recórrer. La dificultat que implica rodar en bicicleta plegable, pujar ports de muntanya, explica Eva Mendoza, és com un símil per mostrar a la ciutadania la dificultat a la que s’enfronten diàriament les persones afectades per la fibrosi.

En el seu recorregut, Mendoza i Meira van fent parades en escoles i atenen necessitats concretes de persones amb aquesta malaltia. Passen les nit es espais municipals o en domicilis particulars i la seva casa és una furgoneta que condueix l’Eva des d’on s’organitza tota la logística. El Juan, porta la part física i juntament amb un altre company, Pedro Armas, van sumant quilòmetres al projecte, “és la manera que hem triat per donar sentit a la nostra vida”.

Els membres de 2plega2 han passat la nit a Vilanova del Camí on han estat rebuts i atesos per la regidora de Cultura i Solidaritat Imma González. Avui continuen el seu camí i la propera parada serà Tàrrega. També tenen previst parar a Lleida cap a dijous, i si les previsions es compleixen, passaran el Nadal a Soria.

Si voleu contactar amb Eva Mendoza podeu trucar al 657554585. També podeu seguir el projecte al seu web www.2plega2.com


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by