La Unión Cultural Extremeña Anoia va acollir dissabte el tradicional concurs de plats típics amb un èxit total de participació, tant de concursants com de públic que no va voler perdre’s aquesta festa culinària
El president de l’entitat, Paco Nevado ha fet aquest matí a La Carmanyola una valoració molt positiva de l’acte, un dels més consolidats dins el programa d’actes de la casa regional. Assegura que és una cita que la gent espera d’un any per l’altre per fer gala de les seves habilitats culinàries.
Nevado s’ha mostrat satisfet també pel nombrós públic que va participar en aquest acte. Ha agraït també la presència de l’Alcaldessa Vanesa González i de les regidores de Cultura i Serveis Personals, Meritxell Humbert i Pepita Còdol que van fer el lliurament dels premis.
El president de la UCE Anoia ha anunciat la intenció de mantenir el concurs dins l’agenda d’activitats de l’entitat i aposta per la seva continuïtat sense massa canvis. “Millor no canviar allò que funciona”, ha dit Nevado.
Aquest any es van presentar a concurs 52 plats. Alguns recordaven la cuina típica extremenya: las coles con buche, per exemple, i d’altres van optar per la cuina més creativa. Aquest va ser el cas del Pedro que va preparar un entrant a base de gelatina de vermut que va fer les delícies del Jurat que no va dubtar en atorgar-li un dels premis de la tarda.
Un altre dels premis va ser per la seva esposa, la Pepi, que va preparar uns ous farcits d’espinacs i beixamel i el tercer premi del concurs, se’l va endur Sílvia Nevado, que va convèncer al jurat amb un excel·lent pastís.
Recordem que aquest diumenge, 5 de febrer, la Unión Cultural Extremeña Anoia prepara la festa de Las Candelas. Enguany s’ha previst una missa a l’església de Sant Maure amb la participació dels cors i danses de l’entitat i una degustació de dolços típics extremenys.