Festa Major a Vilanova del Camí

29 Jul 2003

Després de les vacances d’agost Vilanova del Camí celebrarà una nova edició de la seva festa major. L’àrea de festes ja té enllestit el programa que s’encetarà el dia 5 de setembre i s’allargarà fins el dia 11, Diada de Catalunya. Exposicions, xerrades, espectacles i activitats lúdiques molt diverses formen part de la programació de la festa grossa vilanovina.

La festa arrencarà divendres amb la inauguració d’una exposició amb les obres presentades al concurs de pintura de l’Agrupació Cultural Recreativa, a la sala d’exposicions de Can Papasseit. Seguidament es farà la proclamació de la pubilla de Vilanova, que enguany serà la jove Maria Vendrell. Així ho va decidir el jurat el mes de juliol, després d’entrevistar-se amb les candidates. Vendrell té 23 anys i actualment està estudiant per superar les proves d’accés a grau superior.

A les vuit de la tarda, després de la proclamació de la pubilla i les dames d’honor, és previst el pregó de la festa major a càrrec d’Alea Teatre, a la plaça de l’Ajuntament. En acabat, es farà una cercavila fins a la plaça del mercat, on hi haurà la sardinada popular i l’espectacle humorístic i de varietés d’Aria Duo.

L’endemà dissabte el programa d’actes s’encetarà amb la recepció de la delegació italiana de Calcinaia i la francesa d’Amilly, que compartiran la celebració amb la població vilanovina durant el cap de setmana. Representants dels dos municipis agermanats amb Vilanova participaran en la inauguració d’una mostra sobre l’entorn natural de les tres poblacions que vol deixar palès la seva preocupació per la situació mediambiental.

El mateix dissabte a la tarda es prevista la inauguració d’una altra exposició. En aquest cas sobre el Rècord Guinness aconseguit pel Club Bàsquet Vilanova. L’exposició amb les imatges més emocionants del rècord es podrà veure al Hall de Can Titó.

També hi ha diferents actes lúdics programats per dissabte. Al matí, els més petits podran gaudir d’una festa d’escuma organitzada pel grup Xarxa, i a la tarda tindrà lloc la III Burricada, un dels actes que en els darrers anys ha tingut més bona acollida. També hi haurà una demostració de balls de saló i una xerrada titulada La lluita contra el racisme i la xenofobia.

La nit serà amenitzada amb diferents propostes musicals: una discoteca mòbil per al jovent i un ball amb orquestra per a la resta.

La festa es reprendrà l’endemà diumenge amb una concentració de motocicletes i automòbils clàssics al passeig de la Indústria. Al llarg de tot el matí hi haurà un ampli ventall d’actes per a tots els públics: vols amb globus, portes obertes a Ecovilanova, una trobada gegantera, exhibició de castells…, a més del tradicional ofici de festa major i el dinar popular de festa major.

La tarda del diumenge tornarà a oferir als vilanovins la possibilitat de gaudir de variades activitats: sardanes, una xerrada sobre El futur de la Unió Europea, teatre infantil, ball… I al vespre la pirotècnia serà la protagonista de la vetllada: un correfoc i un castell piromusical.

La festa grossa vilanovina s’allargarà fins el dia 11, per coincidir com és habitual l’últim dia de celebració amb la diada de Catalunya.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by