Imma González respon a les acusacions de la presidenta de Tatanka |ÀUDIO|

17 Mai 2017


El conflicte entre Tatanka i la regidora de Cultura de Vilanova del Camí, Imma González, ha vingut arrel del naixement de Vilamúsics, una entitat que desenvoluparà una tasca pedagògica a Igualada, però que va començar a donar les primeres passes a Vilanova del Camí de la mà de Tatanka. Segons reconeix la regidora Imma González “Tatanka és efectivament una entitat sense ànim de lucre”, però Vilamúsics “era una empresa encoberta que volia fer servir els espais municipals amb bonificacions”


imma gonzalez mai17Segons explica la nova regidora de Cultura, quan es va fer càrrec de la regidoria es vaig trobar amb una sèrie “de queixes dels conserges municipals respecte a aquesta entitat”, perquè estaven fent servir els espais municipals per realitzar teòricament els assajos de cara al concert del mes d’abril, “però ocupaven moltes hores els espais, no sempre es presentaven… i ens vam reunir amb ells per racionalitzar aquestes hores sota la seva demanda”.

Un cop van acabar els assajos del concert d’abril, Tatanka els va presentar el projecte de Vilamúsics, una activitat que segons els serveis jurídics municipals consultats per la regidoria encobrien una activitat empresarial i amb ànim de lucre: “s’havien constituït com entitat, però això és una trampa per fer ús de l’espai de manera gratuïta” explica González a Ràdio Nova “nosaltres no podíem emparar un frau”. Assenyala que “l’entitat no pot cobrar els preus que vulgui, hi ha d’haver uns preus racionalitzats i s’han de gestionar per unes taxes que estiguin incloses en les ordenances municipals”.

Segons la regidora això s’hauria solucionat amb un conveni de col·laboració que és el que estan definint amb la resta d’entitats; “així ho vam proposar a l’entitat i els vam emplaçar a trobar-nos el mes de setembre per fer un conveni, però no han volgut tornar-se a reunir amb nosaltres”.

González afirma que l’anterior regidora, Meritxell Humbert, havia signat informes tècnics “i això és una il·legalitat, perquè ho ha de fer un tècnic” i s’han hagut de refer convenis de col·laboració: “s’han fet usos mal fets dels espais municipals”.

González ha explicat també que aquest dimarts, la regidoria d’Educació ha signat un conveni de col·laboració amb l’Escola Municipal de Música d’Igualada “i per tant no ens quedarem sense música a Vilanova del Camí”.