Josep Nus va obrir el Frankfurt Cal Nus el 24 de setembre de 2010. Va començar de zero, sense experiència en el sector, ja que havia treballat a la construcció, i sense una cartera de clients que poguessin fer-li l’entrada més fàcil. Tot i així, en Josep ho tenia molt clar, aquest era el seu somni, el que li agradava de veritat i el que havia desitjat des que era ben jove. “A casa la mare estava sola i tots érem fills, a l’únic que li agradava posar-se a la cuina i remenar entre fogons era a mi”, explica amb satisfacció

“Al principi, explica el Josep, era molt autodidacte, però amb el temps he après a introduir els canvis necessaris perquè el negoci funcioni. S’ha de ser humil i mirar de millorar tot allò que fas, tant pel que fa als productes com pel que fa a la gestió, aquesta també és una manera d’innovar”
Al Franfurt Cal Nus, s’ofereix una àmplia oferta de menjar ràpid: entrepans en pa de viena i pa de barra, tapes i pizza. “Ràpid, diu Josep Nus, no vol dir que no tingui qualitat, a Cal Nus, es cuida molt aquesta vessant i es trien els millors ingredients”. Alguns clients de Cal Nus tenen hort i és habitual trobar en les seves receptes, productes d’horta acabats de collir com les faves a la catalana amb botifarra de Calaf o les patates braves, que les hi porta un pagés i que talla i fregeix al moment. “Jo vinc d’una família pagesa i la meva cultura culinària està molt lligada al camp. Pensa que jo em vaig menjar la primera hamburguesa quan tenia 18 anys, i ara em guanyo la vida fent hamburgueses” diu en Josep mentre riu.
Seguint els consells d’un amic empresari vaig intentar especialitzar-me en un producte, el morro. Vaig començar cuinant 3 kg a la setmana i ara en cuino més de 30”
Seguint els consells d’un empresari d’èxit, el Josep va intentar especialitzar-se en un producte, la careta fregida o “morro”. Va començar oferint-la als clients de manera gratuïta amb les consumicions del dijous, i ha acabat sent el producte estrella de la carta, i es pot consumir qualsevol dia i a qualsevol hora. “Vaig començar cuinant-ne 3 o 4 kg i avui ja en cuino 30 kg a la setmana” assegura el Josep.
Una de les claus perquè funcioni el negoci, diu Nus, és justament aquesta disponibilitat horària perquè els clients puguin prendre un entrepà o una tapa o qualsevol altra consumició a qualsevol hora del dia.
Un altra condició perquè les coses funcionin, diu, és la neteja del local i la més important, diu Josep Nus, és l’ambient. “Per més que el local estigui net i endreçat, i que els productes que serveixis siguin de qualitat, si el tracte que s’ofereix al client no és l’adequat, la resta no serveix de res. Per això tot el meu esforç s’ha dirigit a dispensar el millor tracte als nostres clients, vull que se sentin com a casa, que estiguin a gust, tranquils, i que gaudeixin també dels nostres productes.”
