Joves esportistes locals s’apleguen en una xerrada al voltant de les bases d’una alimentació saludable

05 Des 2018
xerrada alimentacio esports (2)

Esports i la Farmàcia Massana s’han donat la mà per aportar als esportistes dels clubs locals unes bases saludables per a la millora del seu rendiment a través d’una bona alimentació. Dijous passat, van organitzar una xerrada conjuntament que va anar a càrrec de professionals de la nutrició i que va omplir la sala d’actes de l’Edifici d’Entitats

La trobada estava adreçada especialment a joves esportistes, entrenadors de clubs i atletes i persones que fan esport i competició. Una vintena de persones van assistir a l’acte amb un clar interès per compaginar alimentació saludable i esport.

Mònica Gimenez, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i Santi Ribot, representant de la casa Infisport, duatleta per vocació i apassionat de l’esport, van ser els encarregats d’impartir la xerrada en dues partes.

Primer, Giménez “va establir les bases d’una alimentació saludable i seguidament Ribot va oferir un punt de vista més especialitzat, però molt interessant i entenedor”, segons afirmen des d’Esports. “El públic va descobrir que és un món interessant però més especialitzat i complexe del que pot semblar”, assenyalen.

Algunes afirmacions van quedar molt clares: la importància d’una bona hidratació; saber com i quan alimentar-nos en la pre i post competició; conèixer els beneficis i contraindicacions d’una beguda isotònica i hipotònica (sals)… “Són estratègies alimentàries”, tal i com remarquen des de la Farmàcia Massana, “i cal prendre consciència que cada activitat té les seves necessitats nutricionals: hidrats, proteïnes, greixos, vitamines o aigua; tots són nutrients imprescindibles”.

Des de la farmàcia han destacat l’estreta col·laboració amb el Servei d’Esports per aquest acte i han agraït la col·laboració dels ponents.