La Colla Excursionista visita Rupit i el Salt de Sallent a la comarca de la Garrotxa

25 Abr 2019
Colla Rupit abril 2019. Foto Angela Irasoc
Foto Angela Irasoc

La Colla Excursionista de Vilanova del Camí va fer una sortida a la comarca de la Garrotxa que van compartir amb una cinquantena de caminaires. El grup va visitar el poble de Rupit a 845 metres d’altitud. I és que el paisatge del Collsacabra ofereix un equilibri perfecte entre la grandiositat geològica i l’escala humana

Diferents aspectes van cridar l’atenció dels participants, a part de la bellesa de Rupit, les seves construccions i el seu entorn, una paret que sorgeix sobre una gran penya que domina el poble.

Sembla ser que la roca és l’origen del nom del poble, ja que en llatí rupes significa roca i és on hi havia el castell que data del segle X, i al voltant del qual es van construir les primeres cases que constitueixen el nucli medieval. No obstant això, el perfil del poble actual és barroc, època de la majoria de les llindes de gran part de les cases del poble que daten entre els segles XVI i XVII, aquesta fou l’època de màxima esplendor del poble.

L’aventura va començar creuant el pont penjat que data de 1945 i és un dels principals atractius turístics. Després, fent camí entre corriols i camps plens de flors de primavera van arribar al mirador del Salt de Sallent, el major salt d’aigua de Catalunya, amb una caiguda lliure de 115 m. Després d’esmorzar els excursionistes van tornar a Rupit, entre boscos i aigua, tranquil·lament gaudint dels seus bonics paratges.

Des de la Colla volen agrair als vocals d’aquesta sortida espectacular, Ramón Codina, Montse Ramonjoan, Joan Piernas i Teresa Feliu.

El proper 1 de maig la Colla celebra el seu 20è aniversari amb una sortida per Rubió i un dinar de germanor

La propera sortida serà el dia 1 de maig, data del 20è aniversari de la Colla. Sortiran en cotxes a les 7:30 h des del lloc habitual per anar fins a Rubió per fer una caminada per la serra. Hi ha alternativa per aquells que vulguin fer una ruta més curta. En acabar la caminada es farà un dinar al Restaurant Pla de Rubió.

Les inscripcions es poden fer el dijous  de la setmana de la sortida de 19:00 a 20:30 h al C/ Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del Camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512,  WhatsApp, cevcami@hotmail.com i Facebook.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by