La Festa Major 2019 implanta noves mesures respectuoses amb el medi ambient a partir d’un protocol

08 Ago 2019
FLYER DL VILANOVA DEL CAMI VILAFEST_05082019

L’Ajuntament de Vilanova del Camí vol impulsar mesures que incrementin la sostenibilitat de les festes i esdeveniments que es promouen al municipi. És per això que amb motiu de la Festa Major 2019 estrenarà un Protocol d’Ambientalització per implantar mesures respectuoses amb el medi ambient  en determinats actes


Cultura Ajuntament de Vilanova del Camí

Àrea informativa dedicada


El protocol l’ha redactat ECOSTUDI, una empresa experta en qualitat i medi ambient que ha analitzat la Festa Major i proposa accions concretes per a reduir l’impacte ambiental d’aquesta celebració. I és que la Festa Major és l’esdeveniment de més magnitud del calendari vilanoví, tant per assistents, com per activitats desenvolupades.

Per tal d’incidir sobre l’esdeveniment, que Vilanova del Camí viurà del 29 d’agost al 2 de setembre, l’Ajuntament promourà amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya diferents actuacions, com ara l’adquisició de 5.000 gots reutilitzables i l’establiment d’altres mesures que hi ha dins el protocol.

Fer una previsió anticipada dels menjars a servir; buscar fórmules de reducció dels envasos o plàstics d’un sol ús, com ara servir el menjar sobre suports comestibles -per exemple, una llesca de pa- i promoure els gots reutilitzables; identificar correctament els contenidos de recollida selectiva i distribuir-los per l’espai, i fomentar la informació entre els membres de l’organització per ser proactius amb el públic assistent. 

S’han triat tres espais diferents on es concentren les activitats de major afluència de públic i de més producció de residus -relacionats amb el consum de menjar i beure-, per portar a terme aquesta actuació: la plaça del Mercat, la zona de l’Embarraca’t i el passeig de la Indústria, on és prevista la instal·lació de diferents Food Trucks.

L’Ajuntament tornarà a posar en pràctica obligatòriament de l’ús de gots reutilitzables

El servei consisteix en la cessió de gots reutilitzables per part de l’Ajuntament vilanoví a les diferents barraques de l’Embarraca’t i de la plaça del Mercat, per mitjà d’un acord previ amb les entitats responsables de les barres.

Durant l’esdeveniment, es vendran i retornaran els gots a raó d’1 € cadascun i en finalitzar l’esdeveniment, s’hauran de retornar a l’ajuntament, o bé els gots, o bé els diners corresponents als gots no retornats. Amb aquesta recaptació, l’ajuntament decidirà si reposarà els gots, o donar els beneficis a alguna iniciativa solidària, com és el cas de l’Embarraca’t 2019, que ja ho va fer en l’edició anterior.


Protocol Festes sostenibles a Vilanova del Camí


Un ‘Equip Verd’ amb educadors ambientals farà el seguiment del protocol

El protocol es centra en la prevenció de residus, el foment de la reutilització i la correcta gestió dels residus, aspectes en els que s’incidirà mitjançant l’assessorament als organitzadors i la conscienciació als assistents.

És per això que durant l’esdeveniment, educadors ambientals realitzaran visites de seguiment i inspeccions per comprovar l’ús correcte dels contenidors a fi de detectar punts febles i poder fer propostes de millora per properes actuacions.

L’equip anirà degudament identificat i es presentarà a l’organització de l’activitat. També realitzarà tasques de sensibilització al públic assistent.

L’objecte del protocol és establir una metodologia de treball clara i concisa per la implantació i seguiment de mesures de ambientalització a la Festa Major de Vilanova del Camí, tant en l’edició de 2019 com en les properes. 

Entre les actuacions previstes hi ha també el seguiment i control durant l’esdeveniment, i redacció d’informe final i propostes de millora.


Ajuntament web baner 720x230-v2

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by