La gent gran diu la seva en el procés participatiu del Pla Comarcal

05 Feb 2010

Pla gent gran (sessió)

La gent gran ha estat la protagonista aquesta setmana a Vilanova del Camí d’una trobada que tenia com a principal objectiu escoltar la seva veu. Com a principals coneixedors de la realitat del seu col·lectiu, seran també els principals actors del Pla Comarcal de la Gent Gran, que està impulsant el Consell Comarcal de l’Anoia de la mà del recent creant Consell de la Gent Gran. També els polítics i els tècnics municipals tenen molt a dir i fer en aquest procés. Per això han participat activament en aquesta trobada que ha reunit, a Vilanova del Camí, veïns i veïnes del nostre municipi, però també del Bruc, Castellolí, Òdena i Montbui.

Per començar la sessió, el vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Mercader, acompanyat de l’alcalde Joan Vich, i la regidora de Serveis Personals, Pepita Còdol, van presentar aquest projecte, que vol esdevenir una oportunitat per fer una observació i diagnosi de la situació actual de la gent gran anoienca i per establir el desenvolupament de polítiques vers aquest col·lectiu. Per fer-ho, tal i com van explicar, necessiten la implicació de la gent gran i per això els han convidat a participar en aquestes sessions.

Després de la presentació, es van crear els diferents grups de treball, que amb l’ajuda dels tècnics van analitzar diferents aspectes com ara la salut i l’esport; l’habitatge i l’habitabilitat; la participació i l’aprenentatge i la qualitat de vida.

El procés participatiu, defensa un envelliment actiu, que parteix de la idea que la vellesa no és, necessàriament, sinònim de dependència i inactivitat; sinó tot el contrari: en la vellesa es continua contribuint a la societat, participant-hi.

Ha estat la segona sessió que s’ha portat a terme de les cinc previstes que es realitzaran a tota la comarca, però la presentació formal del Pla i les conclusions finals hauran d’esperar al novembre.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by