El Consell Comarcal de l’Anoia ha treballat en la renovació de la guia “Del camp a la taula”, que recull els productes i artesania alimentària de la comarca. La guia s’ha actualitzat incorporant nous productors i també noves seccions.
L’objectiu, explica el Conseller de turisme i comerç del Consell Comarcal, Joan Carbó, és donar a conèixer els productes del territori com un valor afegit de la comarca.
La guia, que ja es pot consultar i descarregar digitalment al web anoiaturisme.cat mostra un ampli ventalls de productes i productors anoiencs ordenats per seccions temàtiques. Concretament, s’hi pot trobar informació sobre oli d’oliva, hortalisses i llegums, ous, formatges i làctics, embotits, productes carnis, pastisseria i fleca, pa de pagès, mel, fruits secs, fruita dolça, vins i caves o cervesa artesana, tots ells elaborats a la comarca. La guia fa un recorregut per tots els productes de la comarca posant de relleu la gran diversitat i riquesa de producció agroalimentària que es cultiva, s’elabora, o es produeix per petits empresaris a l’Anoia.
En clau vilanovina, per exemple, trobem els productors de cervesa artesanal, Espina de Ferro; Mel d’Antany i Mas d’en Nogués, elaboradors artesanals de mel i de fruits secs , respectivament.
El Conseller de Comerç i Turisme assegura que l’agoralimentària és un sector emergent a la comarca que cal potenciar i que cal sumar a altres motors econòmics del territori. Després de prop d’una dècada de crisi, el sector agroalimentari i la restauració, assegura Carbó, poden ser excel·lents eines d’atracció turística.
Des del Consell heu convidat la ciutadania a participar i fer aportacions per fer créixer el mostrari de productes del territori. Carbó està convençut que existeixen molts més dels què han publicat a la guia i que amb la participació ciutadana se’n poden afegir més. Ha posat l’exemple del recentment recuperat arròs paperer i creu que segurament se’n podran aportar d’altres relacionats amb el món i el cultiu de les vinyes.
Des del Consell s’ha fet una feina exhaustiva per a censar els productes i productors de la comarca. De totes maneres, els responsables de la guia animen els ciutadans a fer-los arribar les seves aportacions per tal d’incloure aquells que potser encara no hi figuren. Els interessats ho poden fer a través de la pestanya CONTACTE de la web del Consell Comarcal: anoia.cat.