La Policia atén una vintena de trucades per incidències lleus a causa de les ventades d’aquest dijous

25 Gen 2019
Quadre ventades gener 2019

La Policia Local de Vilanova del Camí va haver d’atendre, aquest dijous, diferents incidències, en conjunt lleus, a causa de les fortes ventades que es van registrar, sobretot al matí. Entre els avisos rebuts els més destacats van ser l’enlairament d’una tela asfàltica en una estructura del barri de la Pau que sortosament no va causar danys personals, ni tampoc materials

Una veïna va alertar també de la caiguda d’un arbre en un camí, per sota del pont que porta fins a la depuradora. A més, entre la vintena de trucades que va rebre la Policia Local hi va haver avisos per caiguda d’algun tros de cornisa o altres materials.

En conjunt, cap incidència de gravetat.

Tot i així des de la Policia Local han insistit en la importància de trucar directament al telèfon d’emergències 112 o al de la Policia Local el 93 805 50 50 en cas de necessitat, en comptes de fer servir les xarxes socials o la comunicació amb responsables polítics que pot suposar pèrdua de temps i eficàcia.

Segons fonts de Protecció Civil de la Generalitat, el telèfon d’emergències va atendre un total de 194 trucades a causa del fort vent, 8 de les quals van ser de la comarca de l’Anoia. A destacar la caiguda d’un mur sobre el sostre d’un magatzem a l’Avinguda Barcelona, d’Igualada sense que hi hagi hagut ferits.

ventades gener19 (2)

Comunicat d’actualització de la fase d’alerta del VENCAT

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, es manté la fase d’ del Pla Especial d’Emergències per risc de vent Catalunya (VENTCAT).

Les previsions indiquen que durant el dia d’avui es mantindrà el vent de component nord al Pirineu, Prepirineu i Empordà. Es podran superar ratxes de 25 m/s (90km/h) i la distribució del fenomen dins de la zona avisada serà local. Al Pirineu el vent bufarà fort sobretot a les cotes més altes. A més, durant la tarda i la nit el vent s’estendrà a les comarques de Baix Camp, Baix Ebre i Montsià.

Durant la matinada de demà dissabte, les ratxes de vent fort quedaran restringides a la comarca del Baix Camp.

Quadre ventades gener 2019