L’ADC parla aquesta tarda de l’alimentació i la diabetis i els aspectes que cal tenir en compte |ÀUDIO|

17 Mai 2018


La delegació anoienca de l’Associació de Diabètics de Catalunya ha preparat per aquesta tarda una xerrada sobre el binomi alimentació i diabetis i els aspectes que cal tenir en compte. La xerrada tindrà lloc a les 7 de la tarda al Centre Cívic Centre d’Igualada i anirà a càrrec de Carles Regordosa, infermer del SEM i del Consorci Sociosanitari de l’Anoia


Carles Regordosa - Diabetics Catalunya (5)-1200

L’alimentació diu Carles Regordosa és un dels aspectes més importants que ha de controlar una persona amb diabetis però no és l’únic. El tractament, l’exercici físic l’aspecte psicològic de la diabetis són les altres tres potes que cal tenir molt en compte. Malgrat tot, la xerrada d’aquesta tarda es centrarà únicament en el tema de l’alimentació, que ha de ser, ens diu Carles Regordosa, equilibrada i saludable com la de qualsevol persona.

Una persona diabètica pot menjar de tot, fins i tot dolços, però en la justa mesura, assegura Regordosa. El control de la diabetis ha avançat molt i ara és possible calcular mitjançant unes taules les equivalències en racions dels aliments que s’ingereixen. Això vol dir, explica Regordosa, que si prenem una orxata o en mengem un croissant haurem d’incrementar les dosis d’insulina o la pràctica esportiva.

Durant la xerrada, Carles Regordosa parlarà dels índex glucèmic dels aliments, és a dir, de com el nostre cos absorbeix els hidrats de carboni que després es converteixen en glucosa. Hi ha aliments com els sucs, els refrescos, la mel, que són d’absorció ràpida mentre que el pa, els làctics, la pasta, l’arròs o els llegums i els tubercles, són d’absorció lenta. La preparació i la cocció d’aquests aliments també pot influir.

Portar una dieta sana i equilibrada és una qüestió d’educació, i controlar els índex glucèmics és qüestió d’experiència perquè en diabetis, 2 i 2 mai són 4. HI ha molts factors que poden influir-hi com el fet que estiguem nerviosos. En aquests casos, Regordosa recomana, per exemple, fer més esport.


info google icons

Com dèiem a l’inici, la xerrada sobre alimentació i diabetis tindrà lloc aquesta tarda a partir de les 19 h al Casal Cívic Centre d’Igualada. L’entrada és oberta i gratuïta però l’entitat demana que es faci la inscripció via correu electrònic a adcanoia@adc.cat


 

L’entitat prepara una nova xerrada per al mes de juny. Aprofitant la proximitat de l’estiu, l’ADC proposa parlar de com preparar les vacances i dels aspectes que cal tenir en compte si ets una persona diabètica.