L’Ajuntament de Vilanova contracta 14 persones a través de diferents Plans d’Ocupació | ÀUDIO

12 Feb 2019

L’Ajuntament de Vilanova del Camí, a través del Programa de Plans d’Ocupació de treball als barris, de la Llei de barris, ha contractat a 6 persones de Vilanova del Camí en situació d’atur. El projecte depèn del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i està finançat pel Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social

francisco palacios plans ocupacio i formacio (8)
Francisco Palacios regidor de Promoció Econòmica

Aquestes sis persones desenvoluparan diferents tasques de dinamització i promoció del casc antic i el Camp del Rei. El regidor de Promoció Econòmica, Francisco Palacios assegura que a través d’aquest programa d’experienciació laboral, es porten a terme diferents actuacions d’interès general, social i econòmic, que dinamitzen i milloren el barri. 

Enguany les sis persones contractades per un període de 6 mesos, compresos entre el desembre i el juliol, realitzaran actuacions relacionades amb els serveis a les persones a través dels projectes d’“Atenció Domiciliària” i “Activem el Barri” dues accions dirigides a l’atenció de la gent gran; el projecte de “Reforç escolar al barri” amb la contractació d’un professor que ofereix atenció extraescolar a infants amb necessitats educatives o problemes d’aprenentatge. Aquesta tasca es fa de manera coordinada amb les tres escoles del municipi.

Dins els Plans d’Ocupació també s’hi emmarca la “Millora de l’accessibilitat del Nucli Antic” amb la contractació d’un oficial i un peó de brigada d’obres que actuaran en l’arranjament i l’ampliació de diferents voreres per garantir una amplada de pas útil i millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

El programa de Plans d’Ocupació està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb un import total de 64.520,22€.

Les 8 persones contractades a través del programa Treball i Formació realitzaran tasques de manteniment en equipaments municipals i via pública

L’Ajuntament vilanoví ha contractat a 8 persones més en situació d’atur mitjançant el Programa de Treball i Formació aprovats pel Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

En aquest cas, diu Francisco Palacios, és la Generalitat qui marca les condicions i els requisits de les persones aspirants limitant a l’Ajuntament el paper de gestor. 

Les persones contractades mitjançant aquests programa, explica Palacios,  realitzaran tasques de manteniment en els equipaments municipals i la via pública. 4 d’aquests treballadors/es s’han contractat per un període de 6 mesos i els altres quatre per un període de d’un any.

Aquests  plans d’ocupació de l’Ajuntament de Vilanova del Camí es financen a través d’una subvenció de 116.217,60 euros atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Francisco Palacios es mostra satisfet de poder tirar endavant un any més aquestes contractacions. El projecte de Plans d’Ocupació permet, diu Palacios, una nova oportunitat per a aquestes persones, ja no només el fet de tenir una feina i un sou sinó el fet afegit de què treballaran per al seu municipi. Aquesta feina, els permetrà conèixer també l’administració local i com es treballa des de l’ajuntament. 


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by