L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha contractat 17 persones en els darrers mesos

07 Gen 2014

PLANS OCUPACIÓ arxiuL’Ajuntament de Vilanova del Camí ha promogut en els darrers mesos fins a 17 contractes atenent a diferents programes ocupacionals. En moments tan difícils com els actuals, el fet que l’ajuntament vilanoví aposti per fomentar la contractació és una bona notícia, encara que sigui de manera eventual. 

6 contractes a través del programa de Treball i Formació

A través del programa de Treball i Formació, finançat pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Europeu,  l’ajuntament vilanoví  ha donat feina a 6 persones del municipi.

Durant sis mesos, 3 peons i 3 oficials de brigada s’ocuparan de tasques relacionades amb la supressió de barreres arquitectòniques i manteniment de la via pública.

Aquestes sis persones faran, dins el seu contracte, entre 80 i 120 hores de formació.

7 contractes a través del plans d’ocupació de Treball als Barris

Gràcies als Plans de Treball als Barris, emmarcat en el projecte de Llei de Barris, s’han contractat 7 persones més que treballaran en tres projectes diferents: atenció domiciliària; dinamització del Casal de la Gent Gran i accessibilitat i manteniment de la via pública.

El passat 30 de desembre, es va incorporar una persona com a monitor de la Gent Gran que desenvoluparà diferents accions emmarcades al projecte “Posa’t en marxa”. Durant sis mesos, aquesta persona s’ocuparà de dinamitzar el Casal i aconseguir que les persones grans gaudeixin d’un envelliment el més actiu possible, on la diversió, la cultura i la formació formin part de la seva vida quotidiana.

També es van incorporar 2 treballadores familiars, que s’ocuparan de mantenir i millorar les condicions de vida de les persones grans amb disminució i/o famílies en situació de dependència  per a cobrir les necessitats bàsiques de la vida diària.

I així mateix, es van incorporar quatre persones més en el projecte anomenat

 “Sant Hilari i Casc Antic”, l’objecti del qual és millorar l’accessibilitat del carrer Sant Hilari i altres del casc antic. Aquestes tasques ja han començat amb  l’ampliació de les seves voreres del carrer Sant Hilari i l’adaptació de les cantonades amb els seus respectius guals adaptats. En el Casc Antic, degut a que les amplades de les voreres resulten inaccessibles o en alguns casos quasi inexistents, es pretén unificar la vorera i la calçada a un mateix nivell, obtenint així, carrers semipeatonals.

Aquests plans d’ocupació estan concebuts com a programes d’experimentació  laboral i estan finançats pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu.

2 contractes gràcies als convenis de col·laboració social

L’Ajuntament també ha contractat dues persones a través dels convenis de col·laboració social. Una, per a fer tasques d’atenció domiciliària, adreçada a persones majoritàriament grans i amb necessitats econòmiques o socials. I l’altra, que s’ocupa de la digitalització de documents, principalment expedients d’Obres i Urbanisme.

Aquestes dues persones faran, dins el seu contracte, 50 hores de formació. El projecte està finançat pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Europeu.

2 contractes per fer suplències amb caràcter d’urgència

Des de Recursos Humans també s’han contractat altres dues persones que han començat a fer suplències amb caràcter d’urgència.